NATIONALISTII VISEAZA - 25 Mar. 2010, Atena, Grecia

25 Martie 2010, dimineata, ziua independentei in Grecia. In mod clar, nu este nici locul nici timpul potrivit pentru o demonstratie anti-autoritarista. "Demonstratia" noastra a fost redecorata ocazional, si inca cu ce ocazie! Vine cumva FMI-ul? Vreun pachet de salvare franco-german? Se simte ca multimea adunata de abia asteapta sa auda ce se va intampla cu criza lor, si nu sa aplaude soldatii care marsaluiesc. Dar acest sentiment este unul foarte optimist, din pacate multimile ii aplauda pe soldati si-i insotesc cu steaguri si scandari.

Dupa cateva minute apar unitatile commando marsaluind pe Panepistimou Avenue si scandand:

"Te nasti grec, niciodata nu poti deveni grec; va vom stoarce sangele, porci albanezi.""Va fi o baie de sange si atunci ne vom razbuna, cand va veti inchina steagului si crucii."

Acestia nu sunt niste exponenti ai vreunei grupari de extrema dreapta, sunt soldati care participa la o sarbatoare nationala. Orice s-ar intampla in viitor, stim cu siguranta ca zdrente de acest fel vor patrula strazile - am fost amenintati, este doar o chestiune de timp in care sa ne pregatim...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu