UN COPIL AFGHAN IN VARSTA DE 15 ANI A FOST UCIS INTR-O EXPLOZIE - 29 Mar. 2010, Atena, Grecia

Conform stirilor din media, in jurul orelor 24:00 a explodat o bomba in fata sediului Scolii Nationale de Administratie Publica din cartierul Patisia, Atena. Un copil afghan de 15 ani a fost ucis in urma exploziei. Sora mai mica a acestuia, in varsta de 10 ani, si mama lui, in varsta de 45 de ani, au fost grav ranite.

Impotriva declaratiilor aparute in media care precizau ca nu au fost facute apeluri telefonice care sa anunte explozia, politia sustine contrariul. Conform Politiei a existat un apel telefonic catre o televiziune corporatista, in jurul orei 09:00, care anunta ca o bomba a fost amplasata in fata respectivei cladiri din Patisia, care va exploda in urmatoarele 6 minute. Avand in vedere ca in zona nu activa niciun grup anarhist Politia nu a luat in seama apelul.

In legatura cu acest eveniment Conspiratia Celulelor de Foc declara:


"In primul rand, ne pare foarte rau pentru moartea copilului afghan in varsta de 15 ani si pentru ranirea surorii si mamei sale, si nutrim o ura foarte mare fata de raporturile mediei care incearca din raspureri sa implice organizatia noastra in acest eveniment. De obicei nu suntem deranjati de scenariile panicoase avansate de media, dar importanta acestei intamplari ne forteaza sa luam o pozitie publica. Din acest motiv, DECLARAM CAT SE POATE DE CLAR CA GRUPAREA CONSPIRATIA CELULELOR DE FOC NU ARE ABSOLUT NICIO LEGATURA CU ACEST EVENIMENT. Stim prea bine ca cuvintele noastre impotriva cuvintelor unitatilor anti-tero nu au aceeasi putere, din moment ce media, implica in mod "subtil" gruparea noastra in aceasta actiune.

Pentru acest motiv ne intoarcem la fiecare individ care gandeste pentru a-l face sa inteleaga jocul murdar care este dirijat.

Pentru toate acestea declaram:

Mai intai - asa cum am scris in comunicatul din urma atacului nostru impotriva sediului de Asigurare Nationala timpul dat evacuarii cladirii a fost stabilit in functie de numarul de forte de politie care patrulau in zona respectiva. In viitor, depinzand de caracteristicile geografice ale zonelor care ne intereseaza vom stabiliti timpul dat evacuarii. Obiectivul nostru este distrugerea materiala, iar Politia este anuntata de fiecare data pentru a asigura zona la timp. Asadar, ar fi complet impotriva principiilor noastre sa amplasam o bomba intr-o zona aglomerata, fara a anunta aceasta printr-un apel telefonic.

In al doilea rand - in cazul in care apelul telefonic catre respectivul post de televiziune a existat intr-adevar, ar fi o dovada de neglijenta criminala pentru noi sa "abandonam" bomba pentru aproximativ 14 ore cu posibilitatea ca aceasta sa explodeze oricand. RISCUL PE CARE NI-L ASUMAM CA REVOLUTIONARI PRESUPUNE CHIAR EXPUNEREA NOASTRA PERSONALA MAXIMA CA O CONTRA-BALANSARE A UNUI POSIBIL ACCIDENT. Cu alte cuvinte, nu am acorda niciodata un timp de evacuare de 6 minute, stiind ca o asemenea zona nu ar putea fi evacuata in acest timp, si nici nu am lasa un dispozitiv explozibil pe care sa nu-l putem controla.

In al treilea rand - este o tactica standard, pentru a evita orice disfunctie a vreunui dispozitiv explozibil, de a amplasa doua ceasuri ( si nu unul, asa cum a fost raportat de media), pentru ca in cazul in care unul dintre ceasuri este defect, al doilea sa preia controlul.

In al patrulea rand - intotdeauna, apelurile de anunt pe care le facem sunt catre cel putin doua sedii media, tocmai pentru a evita orice confuzie pe care ar putea-o crea operatorii telefonici. De asemenea, exista atat o descrierea completa si exacta a locului in care a fost amplasata bomba cat si referinte cu privire la strazile care ar putea fi afectate, marimea dispozitivului sau importanta evacuarii.

In al cincilea rand - in cazul in care a fost amplasata o bomba in casa vice-presedintelui Uniunii Greco-Pakistaneze din Patisia, avand cunostinte despre respectiva zona si despre mobilitatea migrantilor de acolo, am acordat Politiei 20 de minute pentru a opera si am folosit un explozibil usor (praf negru de pusca manufacturat), si nu explozibile folosite ca in cazul sediului Golden Dawn sau a Directiei Politiei pentru Imigranti. De asemenea, nu a fost accidental faptul ca bombele au fost amplasate in afara cladirii, si nu in interior - pentru ca am vrut sa evitam orice victime. In fine, noi nu suntem judecatori, procurori sau gabori pentru a trage concluzii asa de usor. La sfarsitul zilei, adevarul despre ce s-a intamplat nu este cunoscut decat de organizatorii actiunii. In cazul posibil in care bomba care a explodat a fost amplasata de o organizatie revolutionara , atunci demnitatea revolutionara dicteaza o cerere publica de responsabilitate cu o auto-critica relevanta care ar clarifica lucrurile, altfel anonimitatea politica ar sabota directia revolutionara si ar "ataca" o intreaga strategie, aceea a guerillei urbane.

Concluziile sunt multe alaturi de mentiunea ca daca chiar exista un atac "orb" atunci este o tendinta politica foarte specifica ce se regaseste in dreapta Statului si are o preferinta speciala pentru astfel de practici (de exemplu Piazza Fontana, Italia - dispozitiv explozibil amplasat de gruparile paramilitare de extrema dreapta) sub anumite conditii de tensiune sociala.

TOTUL CONTINUA...

CONSPIRATIA CELULELOR DE FOC

GRUPAREA DE GUERILLA TERORISTA

FACTIUNEA NIHILISTA,

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu