ZI MONDIALA DE ACTIUNE IMPOTRIVA EXPLOATARII CAPITALISTE SI PATRIARHALE - 12 Iunie 2010, Paris, Franta

Inegalitatile sunt revoltante, mai ales atunci cand sunt legate de clase sociale sau de sex.

In Franta, cuvintele si "angajamentele" politicienilor in favoarea egalitatii dintre barbati si femei releva banale operatii de comunicare, visand ca vor seduce astfel electoratul feminin si buna constiinta masculina.

Capitalismul, cu sau fara criza, are ca obiectiv sa-i faca sa plateasca pe saraci, fie ei barbati sau femei. Toti si toate trebuie sa luptam impreuna, neincetat, pentru egalitate - dar nu pentru o asemenea egalitate. Aceasta lupta, despre care spunem ca se ciocneste zi de zi cu o rezistenta culturala milenara, este indisociabila de transformarea globala a societatii.

Capitalismul nu este singurul inamic in aceasta privinta. Patriarhatul a perpetuat o forma de organizare sociala care impune femeilor dominatia masculina.

"Ordinea morala" bantuie intotdeauna si putem constata ca exista atacuri regulate, directe sau indirecte, la adresa dreptului la avort sau la adresa libertatii de alegere a sexualitatii.

Noi credem ca nici "ordinea morala" nici represiunea nu vor pune capat patriarhatului in general si violentelor sexiste in particular. Nicio lege nu va aboli sexismul si exploatarea femeilor. Educatia, accesul la cultura, constructia de spatii de solidaritate si combaterea tuturor religiilor sunt adevaratele raspunsuri emancipatorii.

Nu toti barbatii sunt condamnabili insa. Barbatii si femeile ar trebui sa fie deschisi la transformarea raporturilor sociale si economice, caci nu vom putea distruge sexismul adoptand atitudini sexiste.

Noi toti, impreuna, suntem cei care trebuie sa calce peste patriarhat!
Noi toti, impreuna, suntem cei care trebuie sa lupte pentru egalitatea dintre toti si toate!
Impreuna, pentru o societate fara dumnezei, fara stapani!

Federatia Anarhista, 145 Rue Amelot, Paris

Un comentariu:

  1. cu siguranta ,numai impreuna vom reusii sa creem egalitate,dar cu feminismul nu vom invinge niciodata.feminismul este doar o alta forma de a obtine putere.feminismul este total opus anacha-feminismului.
    a-feminismu este o parte din anarhie si numai prin asta se poate obtine egalitate,suroritate,fraternitate.adeptii sau simpatizantii(cum vor ei sa-si spuna)ai feminismului
    nu vor decat putere,atunci cand femeiile detin aceasta
    putere se comporta la fel ca un barbat.pe mine nu ma ajuta de loc ca o femeie pote sa devina politist si are puterea de a aresta o alta femeie care si-a omorat sotul care o snopea in bataie,ce a gastigat femeia care a ajuns avocat si acum apara violatorii?pentru ce fel de egalitate a luptat femeia care a devenit proprietara si detine companii care exploateaza alte femei sarace si in special necasatorite(pt ca intr-un stat patriarhat este un dezavantaj sa fi femeie necasatorita)
    numai prin aharhie putem rezolva toate problemele astea.
    surori,frati copii,mame, tati, bunici, toti impreuna putem invinge.
    lupta continua!

    RăspundețiȘtergere