FEDERATIA SINDICATELOR DIN SANATATE DESPRE CAZUL SEISIDIS - 31 Mai 2010, Atena, Grecia

Federatia Sindicatelor din Sanatate din Grecia denunta violarea fara retineri a eticii - atat medicale cat si judiciare - care are loc in timpul spitalizarii "speciale" ale lui Simos Seisidis. Este inaccaptabil sa oferi tratament medical unui detinut sub supravegherea constanta a Politiei care forteaza medicii sa incalce codul eticii medicale, declara conducerea spitalului in care a fost internat Seisidis.

Mai mult decat atat, plangerile aduse aduc un val de rusine asupra "civilizatiei" noastre - sunt plangeri aduse impotriva unor politisti care fotografiaza detinutul in timp ce asistentii medicali ii ingrijesc rana de la picior sau il curata de excremente.

Federatia Sindicatelor din Sanatate din Grecia face o serie de sesizari Ministerului Sanatatii, Justitiei si Protectiei Cetatenilor sa garanteze drepturile si libertatile cetatenesti si in cazul Seisidis, drepturi si libertati care ar trebui respectate oricat de multe acuzatii ar fi aduse impotriva acestuia - sunt drepturi si libertati care ar trebui sa fie respectate in cazul tuturor detinutilor, nu numai in cazul celor spitalizati.

Codul Eticii Medicale - "respectat si garantat" prin lege in Grecia - Juramantul Hippocratic si onoarea si demnitatea, atat a pacientilor cat si a medicilor, au prioritate in fata oricaror comenzi administrative sau politienesti.

Un comentariu: