UNUI ANARHIST ARESTAT I-A FOST AMPUTAT PICIORUL - 30 Mai 2010, Atena, Grecia

Simos Seisidis este un anarhist arestat pe 4 Mai de Politia din Atena. Simos era vanat de Politie de mai mult timp, fiind suspectat ca ar fi un membru al gruparii de guerilla urbana "Robbers in Black", grup in care actiona si anarhistul Yiannis Dimitrakis, arestat cu ceva timp in urma.

In timpul arestului, Simos a fost impuscat in picior de Politie, fiind grav ranit; de asemenea a fost batut foarte dur in momentul in care a fost prins. Din acea zi, Simos a fost tinut intr-o camera de spital convertita in celula. Conditiile de detentie sunt absolut terifiante, asa cum au fost descrise de familia sa, de camarazii sai si de grupuri precum Reteaua Pentru Drepturi Sociale si Politice: ii este interzis sa vorbeasca la telefon, sa aiba acces la radio sau TV; nu are absolut nicio conexiune cu lumea "externa"; singura persoana care il poate vizita este mama sa; Politia nu lipseste nici macar o secunda de la usa celulei, comitand nenumarate abuzuri (il pozeaza cu telefoanele mobile dupa ce iese de la dus gol si este ajutat de asistentii din spital, nu-l lasa sa doarma, ii tin lumina aprinsa 24/24, inchid geamurile camerei lipsite de aer conditionat, lista este interminabila).

Vineri, 28 Mai a fost anuntat ca starea sa de sanatate se inrautateste intr-un ritm accelerat.

La amiaza, a fost operat pentru a doua oara, iar doctorii isi faceau griji serioase atat pentru recuperarea piciorului lui Simos, dar mai ales pentru mentinerea lui in viata.
Aceasta pentru ca in momentul in care a fost transferat de la spitalul in care era detinut el se afla deja in moarte clinica.

Simos nu a fost spitalizat asa cum ar fi trebuit intr-un salon de urgente, ci intr-o cusca, in care nu are lumina naturala suficienta si nici aer conditionat iar, in timpul zilei, temperatura este foarte ridicata, devenind insuportabila.

Avocatul sau nu a fost lasat sa il viziteze, si de asemenea, nici familia lui nu l-a putut vizita pana vineri dupa amiaza.

Prezenta politiei este masiva, iar in timpul protestelor de vineri, forte speciale ale EKAM - inarmate - patrulau in interiorul spitalului perchezitionand pe absolut oricine considerau ei a fi suspect.

Timp de 4 ani s-a format un mit in jurul numelui sau, si comparand cu alte situatii similare represiunea este acum mai mare ca niciodata, chiar daca pastram vii amintiri precum cele ale "tratamentului" la care a fost supus Savvas Xiros ( presupus membru al Noiembrie 17, care a fost grav ranit si "vizitat" de CIA in timp ce era semi-constient in urma drogurilor administrate).

Din aceste motive intentionam sa monitorizam acest caz cu atentie, insa, Simos a fost operat de urgenta iar medicii au decis sa-i amputeze piciorul. Acum se afla intr-o stare "stabila"....foarte "stabila".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu