Cine suntem ?

"Suntem duşmanii oricărei puteri oficiale, chiar de este ultra-revoluţionară. Suntem inamicii dictaturii recunoscute în mod public, suntem anarhişti social-revoluţionari.

Dar ne vei întreba că din moment ce suntem anarhişti, cu ce drept dorim şi cum vom reuşi să influenţăm oamenii? Respingând orice putere, cu ce putere sau, mai bine zis, cu ce forţă vom organiza revoluţia oamenilor? O forţă invizibilă, necunoscută de nimeni, impusă de nimeni, prin care organizatia noastra va fi mai puternică, cu atât mai mult cu cat nu exista o recunoaştere şi o semnificaţie legală.

A te lupta să impui oamenilor propriile tale idei - diferite de instinctele poporului - implică o dorinţă ascunsă pentru un nou stat. Organizaţia trebuie să accepte cu toată sinceritatea faptul că este un ajutor al poporului, dar niciodată comandantul său, niciodată, sub nici un pretext, conducătorul său, nici măcar pentru motivul că ar asigura poporului bunăstarea.

Această organizatie nu are nici un interes, ambiţie sau vanitate pentru ea, căci ea este invizibilă, anonimă şi nu oferă nici un avantaj, favoare sau recunoaştere a puterii unui membru al grupului sau chiar grupurilor. Nu ameninţă libertatea oamenilor pentru că nu are nici un caracter oficial." Mihail Bakunin

15 comentarii:

  1. Salut pe toata lumea.Felicit acest blog pentru adevarurile spuse aici.Sunt din cluj.
    Consider ca a venit vremea sa actionam impotriva maleficei dominatii patriarhale carnivore care ia Drepturile Animalelor prin specism,ia Drepturile Omului prin sexism si exloateaza Natura fara cumpatare.
    Avem insa un dusman un nationalist roman care pe blogul lui malefic ataca Veganii,ataca Egalitaristi Feministii discriminand si instigand la violenta si ura,si insultand,deasemenea este si homofob scriind articole impotriva homosexualilor insultand si pe ei.Nu sunt gay dar nu sunt deacord cu discriminarea nici fata de ei.As dori sa mi dati o adresa de email ca sa trimit acel blog sal vedeti si sa stiu si eu ce se poate face impotriva lui.As dori sal dau la politie ca este lege in acest sens dar..nu prea am incredere in oamenii legii.
    Ce propuneti?

    RăspundețiȘtergere
  2. Salutare econinja! Adresa noastra de mail este: federatia.anarhista@hushmail.com

    RăspundețiȘtergere
  3. ati inceput o munca frumoasa,dar grea in acelasi timp, cu incredere si curaj sper sa va reuseasca ceea ce v-ati propus
    "We are peaceful peoples, but not when it comes down to fascism":P

    RăspundețiȘtergere
  4. Solidaritate si sutinere ! Impotriva racismului , fascismului , nazismului !

    RăspundețiȘtergere
  5. Pare frumos facut site-ul. Felicitari pentru el si pentru munca depusa. Tineti-o tot asa.

    RăspundețiȘtergere
  6. Ha ha ha! Ce oameni optimisti! Mai fratilor, mai scoateti nasul pe afara si observati ca traiti intr-o tara de sclavi ignoranti, care face parte din sistemul sclavagist mondial. O sa implementati voi anarhismul cand va face plopul pere si rachita micsunele.
    Pai Bakunin a scris ceea ce a scris acu 150 de ani si creaturile Domnului tot nimic n-au invatat.

    Oricum, subscriu.

    RăspundețiȘtergere
  7. Stim ca riscam sa fim acuzati de optimism sau idealism, dar astea se inscriu intr-un sir mare de acuzatii lipsite de fundament. Nu consideram ca ce ai zis e lipsit de fundament intrucat impartasim aceeasi parere cu tine in ceea ce priveste "sclavagismul", dar optimismul nu e de regasit printre noi. Oamenii sunt prea preocupati sa mearga la deschiderea unui mall sau sa-si dea coate in gura la Mr. Bricolage incat nu mai au timp sa observe ca le e foame, ca muncesc 20/24, ca se transforma in roboti si ca sunt imbecilizati in masa. Si, in principiu, nici nu vrem sa-i ajutam pe cei care nu vor sa fie ajutati; sunt oameni care pur si simplu refuza sa vrea sa fie liberi! Riscam sa fim acuzati de elitism, dar, cu riscul asta, preferam sa cream o comunitate in care sa vorbim toti "aceeasi limba" ( si nu ne referim la romana) si sa nu apelam la mase. Anarhia nu poate fi pusa in practica decat la nivel de relatii interumane, stagiul de organizare sociala deja nu mai poate fi atins. Cu toate acestea nu vorbim despre o utopie, ci mai degraba de un vis al unor spirite inalte, distantate de mase, neinteresate de mase. O explicatie este data de Nietzsche in "Asa grait-a Zarathustra": "cel ce cade inca trebuie impins!", asadar nu suntem interesati nici de "clasa muncitoare", nici de mase, nici de salvat omenirea si alte abstractiuni de genul asta. Din pacate inca nu am reusit sa expunem toate ideile prin care sa ne legitimam actiunile si filosofia noastra politica, din lipsa de timp. Unele apar la sectiunea TEXTE totusi, dar lucram. Si aici ne asumam vina, stim ca mai avem de scris cate ceva pentru a ne face mai clar intelesi si pentru a se observa ca nu ne scaldam intr-o balta de idealism. Oricum, multumim ca subscrii! Viata si acordeoane...

    RăspundețiȘtergere
  8. Ce urmariti pe plan politic?

    RăspundețiȘtergere
  9. Oricum alaturarea celor doua cuvinte, "Federatia anarhista" reprezinta un pleonasm. Cautati in Dex ce inseamna fiecare cuvant. :P

    RăspundețiȘtergere
  10. I. FEDERÁTIE s.f. 2.Uniune de organizatii constituita în vederea realizarii unui scop comun.

    II. PLEONÁSM, pleonasme, s.n. Eroare de exprimare constând în folosirea alaturata a unor cuvinte, construc?ii, propozi?ii etc. cu acela?i în?eles. [Pr.: ple-o-] – Din fr. pléonasme.

    III. ANARHIE > provine de la grecescul ANARCHOS > a (FARA) + consoana de legatura N + ARCHOS/ ARCHON ( STAPANI)

    IV. Nu vedem absolut nicio logica in ceea ce ai spus. De cand FEDERATIE si ANARHIE au acelasi inteles?

    Am mai auzit in schimb o alta placa: defapt, ar fi o contradictie in termeni; dar asta tot conform minunatului DEX in care cuvantul ANARHIE provine defapt de la frantuzescul "anarchie" si ar insemna "Stare de dezorganizare; dezordine generala; haos; indisciplina. ~ în productie. [G.-D. anarhiei] /<fr. anarchie"

    Nu, spre marea lor tristete, nu asta inseamna. Ne pare sincer rau ca trebuie sa-i anuntam ca etimologia lor suge, la fel si majoritatea explicatiilor pe care ei le ofera.

    In acelasi timp, fiind anarhisti, putem fi de acord si cu DEX cand spune ca anarhia e o forma de "dezordine sociala", mai ales cand vedem ce inseamna "ordinea sociala":

    Ordinea în ziua de azi – ce înteleg “ei” prin ordine – reprezinta noua zecimi din omenire muncind pentru satisfacerea luxului, placerilor si a celor mai dezgustatoare pasiuni ale unei mâini de bulevardisti.

    Ordinea înteleasa de “ei” devine transformarea starii de saracie, foame, razboi în stare normala a societatii, ordinea înseamna femeia care se vinde pentru a-si hrani copilul.

    ordinea este lupta continua a omului împotriva omului, a comertului împotriva comertului, a claselor împotriva claselor, a tarilor împotriva tarilor.

    Kropotkin ne-a inspirat astazi! Asadar, de ce sa mai invinovatim DEX-ul cand ordinea pe care ei o proclama e insasi formularea clasica a dezordinii generalizate?

    Aceasta titulatura, FEDERATIA ANARHISTA, nu reprezinta nicio contradictie, niciun pleonasm, nici orice alta gaselnita gramaticala. A fost bine aleasa inca de la inceput, iar intelesul acestei titulaturi este intelesul absolut logic care deriva din alaturarea substantivului FEDERATIE adjectivului ANARHISTA.

    Ce urmarim pe plan politic?

    O intrebare care necesita un raspuns mult prea amplu pentru un comentariu. Ar trebui probabil sa scriem o carte despre asta, desi noi credeam ca suntem destul de limpezi in exprimare. Citeste mai multe despre ceea ce inseamna anarhie si poate o sa-ti raspunzi singur la intrebare (desi ar putea fi un esec total, ne asumam acest risc).

    RăspundețiȘtergere
  11. http://garduldefier.wordpress.com/

    SUNTEM CU OCHII PE VOI!!!Cacatii dracu' bolnavi de comunism...ne intalnim noi odata si odata....jegurile dracu'...

    RăspundețiȘtergere
  12. http://garduldefier.wordpress.com/2010/07/20/o-zi-din-viata-unei-antifasciste/

    http://garduldefier.wordpress.com/2010/07/21/suntem-antifascistisuntem-gay/

    http://garduldefier.wordpress.com/2010/07/21/in-memoriamcarlo-creieri-pe-asfalt-giuliani/


    http://garduldefier.wordpress.com/2010/07/20/suntem-cu-ochii-pe-voijeguri-anarho-comunistelista-organizatilor-pro-anarhiste-din-romania/


    http://garduldefier.wordpress.com/2010/07/20/autorul-acestui-blog/

    RăspundețiȘtergere
  13. Deci sa inteleg ca sunteti platformisti ? dupa definitia care ati dat-o la FEDERATIE sau tot va prezentati ca un grup autonom fara nici un program de afiliere ?

    RăspundețiȘtergere
  14. Daca pana acum nu ai inteles, deja nu mai are rost sa-ti bati capul.

    RăspundețiȘtergere
  15. Buna ziua, dorim sa va facem o propunere comerciala! Daca sunteti interesat trimiteti un e-mail la office@falvorotarybids.ro

    RăspundețiȘtergere