FEDERATIA ANARHISTA A FOST DIZOLVATA - 22 Dec 2010, Iasi, Romania


Cel ce cade încă trebuie îmbrâncit!

Astăzi, 22 Decembrie 2010, Federaţia Anarhistă a fost dizolvată. Raţiunea pentru care a fost înfiinţată această organizaţie a încetat să existe. A ajuta o persoană împotriva voinţei sale, indiferent de cât de mult bine i-ai putea face, reprezintă totuşi o acţiune întreprinsă împotriva voinţei presupusului beneficiar, deci o acţiune autoritară. Cineva spunea că "românilor trebuie să le faci bine cu forţa!" - avea dreptate (doar) în privinţa asta, dar l-aţi împuşcat acum 21 de ani. Complet inutil, bineînţeles! Democraţia voastră sărbătoreşte o crimă cu mare fast în fiecare an înainte de Naşterea Domnului , iar morala voastră creştină v-a învăţat, desigur, să deveniţi monştri atunci când luptaţi împotriva monştrilor, să-i intoarceţi şi celălalt obraz aproapelui vostru - cu pumnul. Adevărurile voastre împopoţonate, democraţia şi religia, au o bază comună - crima. Ce bun ar putea să se nască din asta? Noi nu vrem să devenim ca voi luptând împotriva voastră , noi nici măcar nu suntem români, ne sperie gândul ca am putea deveni unii!

Presiunea exercitată de Statul Roman a fost mult prea mare în raport cu acţiunile noastre, care nu aveau nicidecum un caracter violent, terorist, extremist, etc, ci mai degrabă erau acţiuni pur informative, gesturi de umanitate sau evenimente artistice. Aşadar, nicio ştire, niciun articol, nicio traducere, niciun text, nicio recomandare de film, carte, documentar nu vor mai fi publicate pe acest blog. "Solidaritatea" demonstrată de "camarazii" noştri din România n-a fost niciodată decât o faţadă de prost gust, un obicei, o datină tipic românească. Naţia cea mai idioată şi mai fricoasă dintre toate naţiile europene, n-ar putea să producă foarte multe exemplare care să fie sincere, cel puţin faţă de ele însele. Un articol precum "Turismul Politic" încă stă în picioare chiar şi după un an de la publicarea lui, deşi trebuia să fi fost de mult îmbrâncit.

Nu promovăm şi nici nu am promovat vreodată martiriul, aşadar nu vrem să ne transformăm într-o mişcare de avante-garde sau în eroii descoperitori ai teoriilor anarhiste pentru români. Informaţiile care există deja până la acest punct, pe blog, ar trebui să fie arhisuficiente pentru a produce schimbări la nivel individual, însă au fost preluate ca bunuri de consum. Cocalarii consumă Cola şi Libertatea, muzica utz utz şi multă benzină, intelectualii consumă Antena3, TVR Cultural şi B.C.U., muzica clasică şi jazz-ul, hainele decente şi hârtiile igienice decente, iar "alternativii" consumă, printre altele, Federaţia Anarhista. Nu mulţumim! Ştiţi că nu ne place dialectica, aşadar, mai pe româneşte: Sunteţi prea proşti! Prea proşti pentru lumea asta! Prea proşti chiar şi pentru voi înşivă - din acest motiv nici nu vă sunteti suficienţi, aveţi nevoie de haită, de culcuş tot timpul, de spate.

Aceasta este istoria tuturor mişcărilor sociale: 2-3 persoane animă câteva mii. Odată suprimate cele 2-3 persoane şi mişcarea dispare, cu toate aerele ei anarhiste. Asta s-a întâmplat dintotdeauna peste tot, asta se întâmplă şi cu Federaţia Anarhistă, asta se întâmplă chiar şi în Grecia în acest moment. Nu, nu trăim timpuri revoluţionare! Trăim scăparea printre degete a unui timp revoluţionar! Va trebui să mai aşteptăm, probabil foarte mult, până vom fi noi ce animaţi, dar atunci nu vom mai fi aici, aici pe scena asta. Deja nu mai suntem aici...

În România, orice plan de ameliorare socială este sortit eşecului încă de la început! Au fost mai multe satisfacţii pentru noi, decât nervi, de când acţionăm sub numele de Federaţia Anarhistă, aşadar am mai avea totuşi motive să continuăm, însă nu suntem nici români, nici creştini. Voi oricum, vă descurcaţi mai bine de la o vreme! Vă duceţi dracului... De ce am vrea să vă oprim?




8 comentarii:

  1. Sincer,mie personal imi pare rau, pentru ca asta era unu dintre blogurile pe care le frecventam zilnic. Nustiu ce sa zic, daca mai vreti sa contribuiti cu orice, sunteti bineveniti si pe Initiativa Anarho-Sindicalista Romania(IASR). Eu sincer de mult vroiam sa va contactez sa facem o mica colaborare ceva. Asta e, aveti grija de voi continuati lupta nu conteaza cat de tare va lovesc altii. Solidaritate (A).

    RăspundețiȘtergere
  2. Imi pare rau! Chiar daca anarhismul in Romania e la inceput asta nu trebuie sa ne faca sa dam inapoi. Solidaritate! (A)

    Salpetru

    RăspundețiȘtergere
  3. Celor cu hahaha antifa etcetera... nu va publicam comentariile pentru ca dorim totusi sa pastram un anumit nivel intelectual pe acest blog pe care am incercat sa-l potentam inca de la inceput, nicidecum sa o dam in bara acum din cauza unor lipsiti de viata ca voi. Daca va uitati la ce am scris noi, nu la ce au scris altii in istorie, veti vedea ca nu am folosit niciodata concepte precum "lupta de clasa", "proletari" si alte asemenea marxisme nenorocite. Voi nici macar nu v-ati sinchisit sa cititi ceva, si oricum daca ati fi citit e foarte probabil sa nu fiti capabili sa intelegeti vreodata. Va bucurati si voi acum la urma! E de inteles! Vedeti-va voi de arhanghelii si bisericile voastre, de legiunea, de capitanul, patria, neamul, samd, si mai apoi vorbiti despre "cuvinte scoase de la naftalina". Voi sunteti cu cel putin un secol in urma dragi tovarasi! Nu va mai obositi sa ne scrieti ca nu vi se va mai raspunde. Pastrati-va energia pentru purificarea rasei si intregirea neamului!

    RăspundețiȘtergere
  4. Eu zic sa va mai ganditi la a intrerupe postarea pe blog. Oricum in materie de facut ceva concret in real life era foarte greu. Cert este ca atata timp cat robotica nu poate inloocui inca munca sclavului va trebui sa existe sclavi. Si pentru asta va trebui sa existe institutii mincinoase care sa nege ca ar exista sclavi fie pentru a le ridica moralul sclavilor fie pentru a-i disculpa pe cei ce profita de munca lor. Nu te poti pune cu ele! Sunt puternice! Au arme, au mass-media, au divertisment. Au specialisti in fiecare domeniu.

    Nu poti "trezi" natia si nici omenirea. Nu e vina romanilor, nu e vina nimanui. Asta e momentul istoric! Omenirea e inca primitiva in ceea ce priveste anumite lucruri. Nu poti face dintr/o maimuta un filosof. O poti dresa sa se comporte ca un filosof dar tot maimuta va ramane. Nu e nimic rau in a fi maimuta la fel cum nu e nimic rau in a accepta sclavia contemporana asa cum o fac cei multi! Nu iti poti tu pierde timpul si viata incercand sa-i "dresezi" pe ei.

    Daca esti razboinic/agresiv asta nu face decat sa inareasca reactia politieneasca a sistemului (inca) politienesc pe care fiecare cred ca il dezavuam. Daca incerci sa te izolezi de societate tot vor veni dupa tine cu impozitele... O solutie de a scapa total de jugul manipularii ar fi sa te retragi intr-o manastire. Asta pana nu te descopera calugarii ca esti ateu...

    dar mai e si solutia partiala, de a vedea relaxat lucrurile. Nu e chiar usor dupa ce ti-au spalat creierul in spiritul (neo)sclavagismului. Dar totusi poti spune "nu" atunci cand ei incearca sa te momeasca! Ca de fortat cu arma in spate nu mai pot s-o faca! Am scapat de asta! Poti lua o pauza si vedea din afara psytravking-ul pseudodemocratiei contemporane. De la un timp eu asa fac si ma simt mult mai lejer. nu cumpar si nici nu muncesc pentru false satisfactii. Lumea mi se pare ca o gradina zoologica pe care o vizitez din cand in cand dar nu stau in ea. Daca leul de dincolo de gratii kiar imi place :). La fel e si cu societatea actuala: daca o tin dincolo de gratii imi pot trai si eu linistit viata!

    Asa ca nu disperati! relaxati-va! Continuati cu blogul si cu restul in limita lui having fun si nu a lui "work hard"! De fapt tot ce nu e "work hard" e fun!

    RăspundețiȘtergere
  5. in comentariul pe care l-ati cenzurat eu vroiam doar sa zic ca trebuie sa va eliberati intai pe voi insiva de propriul limbaj de lemn, de tip revolutionar-insurgent, inainte de a elibera pe altii. va intrebati de ce nu ati avut succes? pai pentru ca ceea ce aveti voi de spus este exotic, suna d eparca ar fi din alta lume. sa nu mai spun ca pareti oarecum elitisti, acordandu-va o importanta deosebita: astfel avem de-a face cu o federatie, care emite comunicate, can dprobabil e vorba de vreo 2-3 tipi care scriu pe blogul asta. sunteti prizonierii limbajului de la 68, care vedea fascism peste tot. sunteti de asemenea obsedati de noua dreapta si tot felul de astfel de grupari de teribilisti care de fapt nu conteaza nici cat o boaba de grau. v-ati gandit poate ca singurii care ii baga in seama sunt antifa? astfel de penibile grupari fascistoide si teribiliste exista tocmai pentru ca sunt bagati in seama, altfel ar fi invizibili si uitati pe veci, dincolo de bataile de pe strazile laturalnice. Nu ii ajutati sa conteze, depinde de voi! tot ce citesc aici (si nu ma faceti sa dau copy paste cu proletari si alte alea)seamana trist de mult cu revistele defunctului front din craiova, o alta grupare cu nume de temut si cu teorii care nu se mai aplica complexitatii lumii de azi. e bine sa ai o initiativa, sa fii activist, dar trebuie sa vii in intampinarea oamenilor pe care vrei sa-i ajuti si sa le vorbesti in felul si despre ce ii intereseaza pe ei, nu sa vorbesti din turnul inalt de fildes al anarhismului pur si neprihanit..sau veti ramane pe veci acolo

    RăspundețiȘtergere
  6. Deci se poate critica si fara injurii si alte exprimari inutile... se poate. Tu ai expus intr-adevar cateva argumente, dar sunt cateva argumente proaste. Din start, nimeni nu si-a propus sa aiba "succes", sa "reuseasca", sa "se realizeze", etc. Limbajul de lemn despre care vorbesti cu insistenta este doar in capul tau. Da te rog copy/paste unde am folosit noi "proletari" :)) Pe bune. Parem oarecum elitisti? Chiar suntem. Nu vedem de ce trebuie sa vulgarizam toate teoriile ca sa fie pricepute si de imbecili, pur si simplu. Nu suntem nici Engels sa vulgarizam teoriile prietenilor nostri, nici alti pseudo-intelectuali populisti. Noi am avut un mesaj pentru cei care au vrut sa-l priceapa, nu pentru cei care nu vor pricepe niciodata nimic. Penibilii de la ND... cine e obsedat de ei? Noi ne-am distrat de minune pe seama lor. Nu vad stresul... Intr-adevar, ei exista pentru ca sunt bagati in seama. O fi asta o greseala, nu zic nu, dar ignoranta le da lor si mai multa putere sa stii. Trebuie sa-i dai in cap cat e mic, nu sa-l ironizezi ca e idiot pana se face cat un taur si deja nu mai ai nici picioare sa fugi. "Frontul" din Craiova e o gluma proasta... aia intr-adevar erau populisti, ei vorbeau "pe limba romanilor"... tot degeaba. Pentru ca romanilor nu trebuie sa le vorbesti, trebuie sa le comanzi, iar noua nu ne plac comandantii. Turnul din care spui tu ca vorbim, la fel, il vezi doar tu. Asa-zisul elitism amintit mai sus - pentru ca daca te uiti la adevarata definitie a elitismului ai vedea ca elitistii nu accepta anumiti oameni, noi i-am fi acceptat -, cat si turnul asta de fildes sunt doar niste masti. Noi suntem foarte liberi, mult mai liberi decat cei care se straduie din rasputeri sa fie pe aceeasi lungime de unda cu masele. Dizolvand F.A., am devenit si mai liberi... Semnat F.A.

    RăspundețiȘtergere
  7. "Si pentru asta va trebui sa existe institutii mincinoase care sa nege ca ar exista sclavi fie pentru a le ridica moralul sclavilor fie pentru a-i disculpa pe cei ce profita de munca lor"

    as zice cam nu,asa cum nici dintr-un pur sadism sau gratuit sistemele totalitare au dorit sainfranga vointa victimelor inainte de a le ucide.masele au puterea in mana asa ca ei fac istoria cum le convine lor["Vom face din voi ceea ce vrem noi, nu ceea ce doriti voi. Nu veti fi eroi asa cum va sunt principiile. Veti fi niste ticalosi mascati, departe de orice virtute. Nu veti muri decat atunci cand vrem noi. Intai va vom transforma in monstri Apoi va vom obliga - prin metodele noastre - sa declarati numai ce vrem noi. Aceste declaratii smulse cu clestele rosit in foc le vom pastra ca marturii, ca acte pentru arhiva, dupa care se va scrie istoria. Vom pastra dosarele pana ce veti pieri. Vom muri si noi. Istoria se va scrie pentru generatiile viitoare dupa aceste documente Vei sustine ca este minciuna? Numai noi suntem cei in masura a aprecia ce-i adevarat si ce nu-i adevarat"].sistemul care reuseste sa-si infranga victimele e de departe cel mai bun in mentinerea in sclaviea a unui inreg popor.e sistemul cel mai bun in a-l supune

    RăspundețiȘtergere