UN NOU VAL DE ATACURI CU BOMBE ARTIZANALE - 02 Nov 2010, Atena, Grecia

Un angajat al unei companii de curierat a fost ranit usor, Luni dimineata, in cartierul Pagrati, din Atena: o bomba artizanala sigilata intr-un plic a explodat in timp ce era transportata de acesta; scrisoarea era adresata ambasadei Mexicului din Grecia.

Dupa acest incident, Politia a arestat doi barbati, in varsta de 22 si 24 de ani, care, conform declaratiilor oficiale ale purtatorului de cuvant al Politiei Thanassis Kokalakis (coca... cum!?), aveau asupra lor doua bombe artizanale si doua pistoale GLOCK, cu cate 5 incarcatoare pline.

Cele doua bombe aveau ca destinatie Ambasada Belgiei din Atena si Presedintele Frantei, Nicolas Sarkozy. Unul dintre ei purta o vesta anti-glont si peruca si este banuit ca face parte din gruparea anarhista de guerilla urbana Conspiratia Celulelor de Foc. Bombele au fost ulterior neutralizate prin explozie controlata, de catre Brigata Anti-Tero.

Conform cotidianului francez Le Parisien - care pare sa stie mai multe decat vrea - "primul gabor al Frantei" nu a facut nicio declaratie in acest sens. In acelasi timp, Le Parisien considera ca actiunile Conspiratiei Celulelor de Foc indreptate impotriva presedintelui francez pot fi justificate de arestarea autorilor cartii Insurectia Care Vine, in satul Tarnac din centrul Frantei, in Noiembrie 2008.

Dupa arest, inca un plic ce continea o bomba artizanala a fost gasit in birourile unei diferite companii de curierat din acelasi cartier; destinatia plicului viza Ambasada Olandei din Grecia.

Cu toate acestea, atacurile a continuat. Conform purtatorului de cuvant al Ministerului Elvetian de Externe, Georg Farago, o bomba artizanala alcatuita din canistre de gaz a explodat, in aceasta dimineata, la intrarea in Ambasada Elvetiei din Atena. Nu au fost inregistrate victime. De asemenea, nu au fost inregistrare victime nici dupa explozia unei bombe artizanale din sediul Ambasadei Rusiei.

Una dintre bombe a fost amplasata langa cladirea Parlamentului, fiind adresata ambasadei din Chile. A fost amplasata o bomba si la Ambasada Bulgariei din Atena, iar o alta a fost descoperita intr-un plic avand ca destinatie Ambasada Germaniei.

"Se pare ca toate aceste atacuri sunt legate de cele de ieri, si ca in spatele acestora se afla gruparile anarhiste de guerilla urbana, dar inca facem investigatii.", declara Cocalarul Politiei, Thanassis Kokkalakis pentru Reuters.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu