G8/G20 2011 IN FRANTA - APEL PENTRU INTALNIRE INTERNATIONALA DE PREGATIRE

In ciuda incercarilor noastre repetate de a le opri intrunirile, sefii celor mai puternice state din lume se vot intalni din nou pentru G8 si G20 in Franta in 2011.

Avand in vedere contextul politic, economic si de mediu actual, motivele noastre de a ne arata dezacordul fata de acestea si alternativele noastre la o scara mare nu lipsesc deloc.

Un alt contra-summit?

Suntem constienti de faptul ca exista un sentiment de epuizare in cadrul luptelor internationale caci nu am reusit sa ne remodelam si sa surprindem. Intr-o incercare de a gasi raspunsuri colective si o vointa de a da un sens acestei practici politice, am organizat in ultimul an un tur de dezbateri in Franta si in Germania.

Acest tur de dezbateri ne-a invatat foarte multe despre contradictiile interne din cadrul contra-summiturilor (a se vedea raportul “On rentre à la maison?”). A abandona ideea construirii impreuna a unei mobilizari internationale de amploare, care ar putea aduna, intr-un loc autogestionat, militanti din intreg spectrul de stanga, non-militanti, din mai multe tari europene, care ar putea protesta puternic si zgomotos contra valorilor conflictuale ale institutiilor internationale, ni se pare o adevarata paguba. Daca formula "contra-summit" este fumata, speram ca vom gasi impreuna alte mijloace de a tine impreuna necesitatile ofensivei si alternativei, radicalitatii si deschiderii, care sunt pentru noi obiective politice esentiale.

Pornind de la concluziile pe care le-am tras in urma acestui tur de dezbateri, facem un apel pentru a organiza o reuniune internationala de pregatire si mobilizare contra viitoarelor summituri G8 si G20 din 2011 si a altor forme de dominatie globala. Scopul nostru pe termen scurt este sa incercam sa ne ferim de piedicile pregatirii contra-summiturilor: separarea mediilor politice, urgenta permanenta - presiunea timpului -, crearea unei micibisericute de "organizatori draguti". Vrem sa deschidem un spatiu de pregatire, care ar putea sa continue si dupa evenimente, pentru a lansa o dinamica a schimbarii de experiente intre militanti. Speram deasemenea sa cream poduri de legatura intre diferite medii politice in jurul practicilor concrete de rezistenta si creatie.

In aceasta perspectiva, am vrea sa propunem (printre altele) pentru dezbatere ideea infiintarii unei tabere durabile, care nu se limiteaza la cele cateva zile de actiune din timpul summitului. Ideea noastra este sa iesim din starea de urgenta permanenta pentru a putea dispune de aceasta data de mijloacele experimentarii pe termen lung propunerile noastre pentru o societate emancipatoare, non-ierarhica si autogestionata.

Va propunem deci sa reunim istoriile noastre, experientele noastre, sensibilitatile noastre politice, preocuparile noastre tematice, modurile de actiune, diverse si variate, inainte de a reflecta impreuna asupra unor noi forme de rezistenta. A pleca de la aceasta varietate este o forta.

Aceasta reuniune va avea loc in Franta, intre 26 si 28 Noiembrie 2010, in Dijon. Va vom comunica detaliile prin mail, daca ne scrieti la aceasta adresa: dissent_fr@riseup.net

Colectivul Dissent! Paris

dissent_fr@riseup.net
dissent-fr.eu

lista de informatii:

lists.aktivix.org/mailman/listinfo/diss...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu