DEMONSTRATIE ANTIFA IN ATENA SI GREVA GENERALA IN FRANTA - 8/12 Oct 2010, Atena, Grecia/ Paris, Franta

Doua postere uriase au aparut pe strazile din Atena si cheama la o demonstratie antifascista in Attikis Square, astazi, Vineri - 8 Octombrie 2010, la ora 18:00. De asemenea, la ora 20:00, in amfiteatrul Gini din Universitatea Politehnica va avea loc o dezbatere despre logistica demonstratiilor.

Attikis Square este inima unei zone foarte aglomerate, cu o larga comunitate de migranti, unde grupurile de fascisti au incercat de curand sa-si faca simtita prezenta. Ayios Panteleiomonas, locul in care se intalnesc grupurile de fascisti, este doar la cativa metri mai departe. Din acest motiv, demonstratia va fi una cruciala.

( "Migrants United, Fascists Trashed" - poster in limba albaneza distribuit de Forumul Migrantilor Albanezi )


  • Cutitele fascistilor...

Recent, violenta de tip nationalist si fascist a crescut in zona Ayios Panteleimonas. Din 11 Septembrie pana pe 14 Septembrie, gasti de fascisti au fost mascati de politie si de cativa localnici pentru a ataca, a bate si a injunghia migranti si pentru a le vandaliza magazinele. Cu toate acestea, migrantii nu se retrag. Isi apara vietile, se unesc si se apara impotriva progromurilor si atacurilor extremei drepte. Inainte de alegerile municipale, extrema dreapta isi intareste vocea care striga migrantilor ca "le fura slujbele" si ca "sunt responsabili pentru criza". In acelasi timp, partidul parlamentar de extrema dreapta, LAOS, voteaza in favoarea acordului cu FMI in timp ce gasti organizate sprijina "negustorul grec de mijloc" - acela fiind, aceiasi persoana care de ani de zile si-a exploatat angajatii, fie ei localnici sau nu.

  • sunt suplimentate de Stat...
"Protectorii cetatenilor" aresteaza, bat, tortureaza si omoara migranti. Politia locala intareste politicile statului si patronilor impotriva migrantilor. Politici care inseamna supraveghere neincetata sub numele de "protectia cetatenilor" si care genereaza "crima organizata". Politici care creaza centrii de detentie, varsa sange pe frontierele UE si ii declara "ilegali" pe toti ce fortati sa-si paraseasca tarile de origine.
  • si sunt ascutite de mass media si de corpul national.

Mass media, mascand cu regularitate adevarul, prezinta gastile de neo-nazi, cocalari greci, rasisti si descendenzi ai colaboratorilor din timpul regimului fascist ca fiind grupuri de "localnici infuriati". Mascheaza progromurile rasiste, injunghierea migrantilor si brutalitatea politiei si totusi proiecteaza o "situatie sufocanta" si o "crestere a numarului infractiunilor".

In mijlocul crizei ei continua sa eticheteze migrantii ca fiind "o amenintare nationala la adresa ordinii, securitatii si sanatatii publice." Alimenteaza un corp national in contul celor carora ne tin in jug, perpetuand nationalismul, rasismul si xenofobia.

IMPOTRIVA EXCLUZIUNII, RASISMULUI

SI CANIBALISMULUI SOCIAL

_________________________________

12 Oct 2010, Paris - GREVA GENERALA

Federatia Anarhista din Paris anunta ca va participa la protestele din data de 12 Octombrie 2010 si ca se va alatura demonstratiei la ora 13:30 in Montparnasse.



Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu