ATACURILE FASCISTE IMPOTRIVA MIGRANTILOR CONTINUA - 16 Oct 2010, Atena, Grecia

In timpul noptii de 16 Octombrie, Attika Square din Atena a redevenit locul preferat pentru atacurile fasciste. Un grup de fascisti si de asa zisi "cetateni furiosi" au atacat un mini-market din zona detinut de un migrant din Bangladesh. Oamenii de acolo, incercand sa scape, au fugit catre moscheea din apropiere care se afla la doar 30 de metri. Au fost tinuti sub asediu mai bine de 2 ore. In timpul confruntarilor, 2 migranti au fost raniti.

Attika Square este in acelasi timp locul in care o demonstratie anarhista de amploare organizata in solidaritate cu migrantii a avut loc doar cu cateva zile in urma. Evenimentele triste de pe 16 Octombrie arata totusi ca doar prezenta noastra permanenta, sistematica in zona poate actiona intr-adevar ca un raspuns la otrava fascista.

Intre timp, 5 barbati iranieni si o femeie de aceeasi origine si-au cusut gurile si au decis sa faca greva foamei inca de pe 14 Octombrie - pe 15 Octimbrie inca un barbat li s-a alaturat -, cerand acordarea de azil politic si incetarea represiunii impotriva migrantilor.

A doua zi, femeia a vrut sa vomite si a fost nevoita sa fie transferata la spital, dar serviciul de ambulanta de stat a refuzat sa o ajute din moment ce "si-a cusut gura singura". Refugiatii si localnicii solidari cu acestia au inchiriat o ambulanta privata, pe care insa si-o permit sa o pastreze doar pana pe 18 Octombrie.

In total, 35 de adulti si 9 copii migranti iau parte la aceasta greva. Mai multe detalii pe blogul acestora.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu