PROTESTELE CONTINUA IN GRECIA - 24 Iulie 2010, Atena, Grecia


Un grup nou de guerilla urbana revendica atacul cu bomba asupra Ministerului Pentru Protectia Cetatenilor

Un nou grup de guerilla urbana a aparut in Atena. Intr-o scrisoare trimisa cotidianului "Eleftherotypia" acestia revendica atacul cu bomba asupra Ministerului Pentru Protectia Cetatenilor si isi asuma responsabilitatea pentru uciderea ofiterului de politie Giorgios Vasilakis, in varsta de 52 de ani, care se afla atunci la etajul 7 al cladirii.

In comunicatul transmis, grupul, care inca nu si-a dezvaluit numele, ofera o critica stangista a societatii si a crizei curente. Bomba a patruns in interiorul cladirii ministeriale sub forma unui plic in care se credea ca sunt niste dovezi audio ale unui scandal recent in care era implicata si compania Siemens.

Grupul de guerilla urbana au anuntat ca isi vor dezvalui numele si adevarata identitate intr-un comunicat pe care il vor transmite odata cu urmatorul atac armat.

Manifestele abunda pe strazile Atenei: "Maine a venit, sa exilam astazi-ul!"

Maine a venit: sindicate muncitoresti organizate, asociatii de muncitori si someri, adunari populare, autogestiunea clinicilor medicale, scoli libertariene, ocupari de case si institutii, relatii de ajutor mutual, fonduri de solidaritate, greve generale pe termene nelimitate, dislocarea productiei si consumului de tip capitalist, sabotarea procesului elecotral, izolarea viziunilor rasiste si sexiste.

Sa exilam astazi-ul: sindicalism birocratic corupt, exploatarea muncii, dependenta societatii de proxenetii de partid si burghezi , alienare, individualism, relatii interumane comercializate, dorinte, violenta si represiune sistematizata.

Toata lumea pe strazi sa ne recastigam demnitatea pierduta!


Parodia de proces a lui Alexis se apropie de sfarsit

Procesul criminalilor lui Alexandros Grigoropoulos (agentii fortelor speciale ale politiei Epaminondas Korkoneas si Vasilis Saraliotis) din oraselul Amfissa se apropie de sfarsit, urmand sa mai fie prezentate o serie de declaratii ale acuzatilor - care au fost eliberati inca din 6 Iunie.

Vom reveni cu stiri despre sentinta celor doi. No justice, no peace, FTP!

Un jurnalist de tabloide asasinat

Jurnalistul de tabloide Sokratis Giolias a fost asasinat in fata casei sale dintr-o suburbie a Atenei, in jurul orei 5:45 AM. Conform stirilor din Media Giolias a fost impuscat de 3 persoane care au tras de cel putin 16 ori in el. Giolias era un stalp de baza al unui site de stiri foarte popular, care avea legaturi foarte stranse cu politia si cu gruparile de extrema dreapta.

Conform declaratiilor politiei, armele cu care a fost impuscat Giolias sunt acelasi gen de arme folosite de gruparea de guerilla urbana "Revolutionary Struggle".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu