COMUNICATUL FEDERATIEI ANARHISTE DESPRE MOTIUNEA DE CENZURA INITIATA DE PSD SI PROTESTELE "AFERENTE" - 15 Iunie 2010, Carpati, Romania

"Daca cade Guvernul..."
deputat PDL, Sever Voinescu-Cotoi [ cotoa ]

Pentru ca un Guvern sa cada, acesta trebuie mai intai sa cada din mintea ta.


Nu demult, in Romania, inainte de adoptarea "masurilor de austeritate", un comunicat al Federatiei Anarhiste anunta:

"În continuare, ni se spune că Statul trece printr-o reformă administrativă ce va produce, cât de curând, bare de salam pentru fiecare familie. Dar ce presupune această reformă administrativă? Concedierea a mii de funcționari publici care aveau salarii de mizerie, care trăiau cu câteva milioane pe lună, pentru a salva locurile unor nepoți, cumnate, fii, gineri, amante care să trăiască cu câteva zeci de mii de euro pe lună?"

Putina istorie va rugam... Nu a fost prima data cand noi, anarhistii, am vorbit despre ce inseamna defapt "proiectele" guvernantilor; nu a fost nici prima data cand am fost priviti in continuare cu un aer militienesc, "intelectualiceste superior", si am fost numiti naivi, idealisti, utopisti, tineri visatori care au impresia ca daca azi e revolutie maine va fi... Daca ne-am uita mai atent in istorie, am putea observa ca proiectul lui Karl Marx a fost combatut inca din fasa de anarhisti precum Pierre Joseph Proudhon sau de Mihail Bakunin, care, nu doar ca a acuzat Manifestul Partidului Comunist ci a si descris dictatura care se va instaura in numele acelui manifest. Evident, Bakunin avea o constitutie fizica si o varsta care nu prea se mai potriveau cu imaginile clasice deformate despre tinerii anarhisti "aerieni", insa i-a fost atribuita o alta calitate - aceea de "agent ţarist", in timp ce Proudhon ramanea pentru alteritate doar un "filosof de salon".

Este o exagerare totusi sa facem comparatii in acest sens, mai ales, avand in vedere ca Marx chiar avea un proiect - plagiat, utopist, parşiv; dar inca se putea numi proiect, si atunci necesita o oareacare atentie, anumite cunostinte si o doza de rigurozitate logica pentru a fi demontat.

Astazi insa, cu actualii compozitori de "proiecte", nu este foarte dificil de prevazut că moartea si foamea sunt adevaratele realizari ale guvernarii lor. Combat saracia -spun ei. Atunci sa-i credem pe cuvant! Nu ne mai aflam intr-o perioada in care trebuie sa demonstram evidente; combat saracia eliminand saracii! Nu ne mai aflam intr-o perioada in care trebuie sa pozam in fiinte şocate atunci cand un politician ne minte in fata; e mai curand legitim sa pozam in fiinte şocate cand un politician ne dezvaluie adevarul. Iar el, politicianul, cand dezvaluie adevarul se dovedeste a fi un logician redutabil: ne spune ca minte - sau ca a mintit, dupa caz. Iata o problema de logica ce inca mai este studiata in facultati, ce inca mai naste controverse: El spune ca minte. Deci, inca minte sau recunoaste un adevar?

Morala, sau mai degraba schimonoseala moralista transpirata de sinceritate, a devenit un accesoriu pe care politicianul incepe sa-l pretuiasca din ce in ce mai mult. Deputatul PDL, Teo Trandafir, declara in cadrul unei emisiuni de investigatie politica, faptul ca ea "nu se pricepe la politica." Nu ne mira!

Pornind de la acte asemanatoare de sinceritate, media latra cu spume la bot ca traim intr-un Stat fara Guvern, fara Presedinte, cu o clasa politica incompetenta si ca, defapt, cei care ar trebui sa fie Guvernul sunt doar o gasca de nenorociti, iar cel care ar trebui sa fie Presedintele este doar un betivan fantastic cu aere de dictator. Trebuiau sa mai spuna ca traim intr-un "stat anarhic" si eram pe deplin orgasmati! La urma urmei, profesori doctori vorbesc in universitati despre "regimuri anarhice", asadar, nu ne-ar fi surprins...

Sa adaugam totusi o nuanta acestor genuri de declaratii! Revenim la ce afirmam mai sus, consideram ca traim intr-o perioada in care nu mai reprezinta o necesitate incercarea de a demonstra evidenţe. Gasca nenorocita, clasa politica incompetenta si corupta, betivanul fantastic, diva ministeriala si restul alaiului compun si umplu intr-adevar Guvernul, Parlamentul, Presedentia, Statul. Ei reprezinta cu toata puterea ceea ce inseamna, defapt, Statul! Noi anarhistii nu am fi putut aduce probabil niciodata un deserviciu mai mare Statului decat deserviciul pe care acesti clovni l-au facut! Si mai au unii incapatanarea de a ne intreba daca am putea noi oare trai fara stat ? Daca am putea noi sa ne gestionam vietile fara un Stat care sa ne fure? Din moment ce personaje ca Boc, Basescu sau Udrea ne gestioneaza vietile, inseamna ca nu ar trebui sa fie asa de dificil, nu?

Acum, "masurile" pe care Guvernul doreste sa le intreprinda va sunt cunoscute, nu mai are rost sa vi le amintim. Pericolul care se naste in acest moment este reprezentat de canalizarea urii doar la adresa lui Boc, sau la adresa lui Basescu, sau la adresa intregului PDL, absolvindu-se astfel de orice vina restul clasei politice, mascand inca odata jaful etatist care n-a incetat defapt nici o clipa, acum doar a ajuns la un nivel mai vizibil. Desigur, mai apar unii "revolutionari", anticomunisti, ramoliti de cartier cu alcoolul in vena si in glas, care urla cu tarie inspre Iliescu, inspre PSD - adica inspre "comunisti" si inspre raul pe care acestia l-au adus asupra poporului! Uita ei oare ca la ultimile alegeri prezidentiale au fost nevoiti sa aleaga intre doi fosti comunisti? Sau ca actualul presedinte a fost activist de partid? Noi nu am votat! Am adus chiar unele argumente in favoarea absenteismului...unde sunt acum acei care ne vorbeau despre "beneficiile" mersului la vot? Ce ati castigat acum, electorilor? Dar mai ales, ce ati castigat acum voi vesnici alegatori ai lui Basescu?

Nu am uitat sa pomenim nici despre o eventuala dictatura, sau despre un eventual stat politienesc, sau despre un terorism de stat de sezon, sau despre faptul ca extrema dreapta in Romania e reprezentata copilareste de catre PRM, Noua Dreapta, nazistii de prin galeriile de fotbal, fascistii cu cruce in frunte sau nationalistii rasisti, si este reprezentata, mai curand, de PDL! Nimeni, in afara de PDL, nu a nascut vreodata mai multa furie impotriva "maghiarilor care ne-au tradat tara, care ne-au furat limba" si alte absurditati, prin faptul ca au adus UDMR-ul la guvernare! Nimeni, in afara de PDL, nu a generat mai multa discriminare indreptata impotriva rromilor/tiganilor, pe care media dorea sa-i reprezinte prin manelele electorale interpretate de Guta & Co. ! Lista poate sa continue, dar sa revenim la "motiunea" noastra...

Exista vreun membru al actualei clase politice care sa viseze la caderea Guvernului? Nu. Dar opozitia? Opozitia isi face campanie electorala si nimic mai mult! Campanie electorala moca, fara mici, fara bere, deci cu aer de seriozitate si empatie sociala. Este mult mai profitabil, pentru aceasta opozitie, din punctul de vedere al capitalului politic acumulat, ca acest Guvern sa ramana in functie pana cand este dat jos de o mana de sindicalisti sau pana cand ajunge sa piarda increderea propriului electorat!

Ce spun acum guvernantii? Nu sunt bani. Ce spune opozitia? Pot fi bani, nu stiti voi cum sa faceti rost de ei. Putina istorie va rugam... Cand s-a votat majorarea salariilor profesorilor cu 50% , ce spuneau atunci guvernantii? (PNL, actuali membri ai opozitiei) Nu sunt bani. Ce spunea atunci opozitia? (PDL, actuali membri ai puterii) Pot fi bani, nu stiti voi cum sa faceti rost de ei. Au castigat apoi alegerile si, vazandu-se pusi in situatia in care chiar trebuiau sa faca rost de bani, au anuntat ca, surpriza, nu sunt bani. S-au linistit apoi toti, si si-au clatit ochii la un "free screening" de filme porno in Parlament! Voi, electorilor, ati fost linistiti, ori de jandarmi, ori de popi ori de xanax - sau mai nou, de etnobotanice!

Astazi, ies in strada - din pacate sau din fericire - zeci de mii de protestatari. Dar, de ce inseamna atat de putin protestele lor? Pentru ca inainte sa inceapa sa aiba incredere in ei insisi, aleg sa creada in alti nenorociti politici, care sunt doar colorati altfel, dar in esenta sunt la fel ca ce pe care ii "inlocuiesc". Uita ca toate partidele parlamentare au fost, la un moment sau altul, aliate intre ele. PDL cu PNL, PDL cu PSD, PNL cu PSD, PNL cu UDMR, UDMR cu PDL, etc... Se intreaba alarmati de ce ii imbrancesc jandarmii, ca doar si jandarmilor le taie 25 % din salariu, dar uita ca jandarmii nu sunt altceva decat "garantii
suveranităţii, independenţei, autorităţii, unităţii şi securităţii statului". Sau poate jandarmii stateau la portile Parlamentului pentru a-i apara pe protestatari de politicieni?

MAI BINE PIRAT, DECAT SUB STATUL UNUI MARINAR!

PASTRATI-VA GUVERNARILE PENTRU VOI, LASATI-NE ANARHIA NOUA!

DACA NU VEI DISTRUGE TU STATUL, ATUNCI TE VA DISTRUGE EL PE TINE!

FEDERATIA ANARHISTA

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu