COMUNICAT DESPRE SITUATIA DIN PIATA VICTORIEI - 19 Mai 2010, Bucuresti, Romania


Circa 40.000 de persoane protesteaza astazi in Piata Victoriei din Capitala impotriva masurilor de austeritate adoptate de Guvern. Sindicatele au fost nevoite sa foloseasca autocare pentru a transporta sindicalisti din intreaga tara pentru a incerca sa ocupe Piata Victoriei. Cateva sute de autocare au ajuns dimineata in Bucuresti. Media din Romania incearca sa atribuie acest numar mare de oameni unor partide din opozitie (in special PSD) tocmai pentru a decredibiliza intentiile manifestantilor si pentru a forma diverse poluri politice care sa separe protestatarii. Cu toate acestea, demonstratia nu este una impotriva Statului, ci una impotriva Guvernului si impotriva Premierului si a Presedintelui - adica impotriva lui Traian Basescu. In cei 20 de ani de la caderea regimului ceausist pana in prezent nimeni nu s-a bucurat cu adevarat de ceea ce se dorea a fi o "democratie" si totusi ei inca mai spera ca un alt guvern ii va salva, un alt guvern ii va scoate din criza, un alt guvern le va da pensii si salarii, un alt guvern, intotdeauna un alt guvern - niciodata ei insisi. Tranzitia de la o dictatura comunist-nationalista la o dictatura demo-liberala a inregistrat guverne peste guverne care "incercau" din rasputeri sa satisfaca nevoile poporului. Niciun guvern nu a reusit insa acest lucru. Totusi, oamenii inca asteapta GUVERNUL care ii va salva. Cata naivitate!

Sindicalistii au anuntat ca nu vor sa ajunga ca in situatia demonstrantilor din Grecia si au dat asigurari ca nu vor protesta intr-un mod violent. De parca, vreodata, ei ar putea protesta in maniera in care protesteaza cei din Grecia! Ei nu vor violenta, ei asteapta un nou Guvern, ei stau precum gainile de taiat - fara sa aiba habar de ceea ce urmeaza sa li se intample. Vietile si mintile lor sunt administrate de cei doi "D" care au debilizat intreaga populatie a acestui teritoriu: "Doamne ajuta" & "Desteapta-te romane".

Au uitat oare ca pentru a scapa de dictatura ceausista a fost nevoie de violenta? Ei insisi numesc violenta indurarile unui politician cazut sub pietrele aruncate de multime? Dar vietile lor nu sunt violente? Foamea pe care o suporta zi de zi nu e violenta? Lipsa tratamentelor medicale nu e violenta? Saracia nu e violenta?

Protestatarii din Grecia sunt in cea mai mare masura stangisti, anarhisti, socialisti extra-parlamentari, migranti, studenti, comunisti - ei nu canta imnul national, nu se inchina Bisericii, nu solidarizeaza cu politistii, nu asteapta un nou Guvern, ei vor sa-si administreze singuri vietile - au inteles ca viata nu este un simplu teren pe care-l pot da in arenda cate 4 ani unor oameni de afaceri. In timp ce ei incercau sa incendieze Parlamentul, in Romania erau COZI de mii de persoane care VIZITAU Parlamentul! In timp ce ei aruncau cu pietre si cocktailuri molotov in Politie, in Romania sindicalistii ies in strada alaturi de "sindicalistii din Politie"! Nu le e oare clar inca faptul ca Politia nu exista decat pentru a-i apara pe acesti patroni instalati la putere!? Nu le e oare clar faptul ca in momentul in care vor incerca sa-i dea jos pe acesti patroni, Politia va actiona impotriva lor si in favoarea politicienilor!?

Veti intreba daca noi, anarhistii, suntem adeptii violentei? Va vom raspunde ca daca ne puneti astfel de intrebari nu ati inteles nimic despre violenta! Si da, este periculos ca intr-o situatie ca cea descrisa mai sus - in care se afla sindicalistii din Romania - sa se foloseasca violenta. Prima piatra o va arunca un securist, iar restul vor infunda puscaria! Dar de ce vorbim despre pietre? Protestatarii de abia se tem sa calce iarba din Piata Victoriei...pentru ca este ilegal. Ei inca mai cred in sindicatele lor - cati lideri sindicali si-au batut joc de ei si ei inca mai cred in sindicate! Cati politicieni, preoti, politisti si-au batut joc de ei si ei inca mai cred in Stat si in Biserica!

"Sindicatele cer respectarea legilor în vigoare, atât", a precizat liderul Federaţiei Sindicatelor Libere din Învăţământ (FSLI), Aurel Cornea. Sa-i anuntam ca legile in vigoare presupun ca un Presedinte sa fie si Premier in acelasi timp si Guvernul sa angajeze toti fiii pe care-i are si toate dansatoarele din Bamboo? Legile in vigoare presupun subventionarea Bisericii - care mantuie oameni - si nesubventionarea agriculturii. Legile in vigoare presupun ca daca un cetatean este umilit de Guvern atunci "Doamne ajuta", iar daca un cetatean incearca sa umileasca Guvernul, si bineinteles mai intai trebuie sa infrunte garda de corp a Guvernului - Politia si Jandarmeria - atunci este aruncat in puscarie. Legile in vigoare presupun ca voi sa muriti de foame, pentru ca ei sa traiasca bine! Sa traiti bine! La cine se referea? Dar cata incredere copilareasca in legi, in democratie, in credinta, in idealul national - dupa ce fiecare dintre toate acestea i-au torturat sistematic.

Media isi arata adevarata fata - desi sta sub umbrela adevaratului opozant al Guvernului si a sincerului sustinator al cetateanului. Un politician (Marcel Hoara - membru PDL) apare in multime pentru a da un interviu postului de televiziune Antena3. Multimea il huiduie si il ameninta. Moderatorii emisiunii tipa la manifestanti: "Potoliti-va! Potoliti-va! Este un om si are dreptul sa-si exprime punctul de vedere!"

In piata apar mai multe sindicate: CNSLR Frăţia, Meridian, Cartel Alfa, Blocul Naţional Sindical şi Confederaţia Sindicatelor Democratice din România. De asemenea participa si sindicalisti ai CFR, Metrorex, Agrostar, Federatia Romana a Jurnalistilor MediaSind si un numar de mineri din Valea Jiului, sindicalisti din serviciul postal, medical, din Teatru dar si politisti!

Pe langa politistii care protesteaza, sunt disponibilizati mai bine de 2000 de politisti si jandarmi care "asigura ordinea publica". Cativa manifestanti au lesinat si au fost transportati la spital - fara sa existe nici macar cel mai mic conflict cu Politia. Aveti grija la ora 13...pana atunci a fost autorizat protestul! Sa nu vina Ciocan si sa strige "Dispăăărs!"

GUVERNUL NU EXISTA DECAT PENTRU A TE JEFUI IN MOD LEGAL
SOLIDARI, DAR NU CU POLITISTII!
JUSTITIE SOCIALA, GREVA GENERALA!
FEDERATIA ANARHISTA

4 comentarii:

  1. Bine, bai, si ce propuneti? Uite, eu n-as iesi sa protestez nici sa ma impuste careva. Sigur, prima idee care se va naste este aceea ca as fi un las. Probabil. Dar nu cred deloc in proteste. Timp de 20 de ani romanii au avut tot timpul la dispozitie sa-si formeze clasa politica. Nu ar fi fost deloc greu. Ar fi votat de fiecare data cand nu le convenea o guvernare cu alta formatiune, cu alti oameni. In felul asta poate si politicienii ar fi inteles ca pot pierde "osul" cand calca prea tare pe bec. Dar nu! Romanul ori se intreba retoric daca are rost sa voteze cu altul ("parca ce, asta o fi mai bun?"), ori declara ca-i este lehamite si nu mai mergea deloc la vot. Cata prostie! Odata la patru ani ai voie sa concediezi niste incompetenti in liniste si fara panarama si n-o faci. Bineinteles, e mai usor sa te intrebi cu cine sa-i schimbi, ca cica toti sunt o apa si-un pamant. AU AJUNS O APA SI-UN PAMANT! Din cauza prostiei romanesti, care i-a tinut la putere pe imbecili chiar daca vedeau incompetenta. In 2009 ar fi putut sa scape de Basescu si de Boc si de curva aia de Udrea si de toti masturbatii PDL-ului. Da. Ar fi ajuns alti boi la putere. Dar e singura cale ca cei care conduc o tara sa invete ca prostia costa. Poate ca nu s-ar fi ajuns chiar pana aici. Poate ca un Geoana sau un Antonescu ar fi tinut cont de esecul fostei puteri. Dar aceeasi poveste. Ori au preferat sa voteze cu marinarul, imbatati de logoreea lui, ori si-au pus palma in fund si au zis ca nu-i intereseaza. Iar acuma ne excita mitingurile de protest, ciocnirile cu fortele de ordine etc. Ma intreb: de ce as iesi eu instrada sa ma bat cu jandarmii? Pentru ca in 2009 o seama de boi si vaci au spus ca le este lehamite sa-si exercite unicul drept cu adevarat existent in tara asta? Si eu sunt afectat de idiotenia guvernului Boc, dar mai stiu si ca mi-a fost impus de o majoritate de idioti. Si nu ma refer aici la cei care i-au votat pe astia, ci la cei care nu s-au deranjat sa voteze IMPOTRIVA LOR, daca nu le convenea ceva.
    In alta ordine de idei: care fraier crede ca fara un guvern, fara o conducere, fara ordine, fara legislativ etc. ar putea sa functioneze tara asta plina de oi cu capul plin de blana. Nu vedeti ca romanului nu-i prieste ganditul? Cand vrea schimbare, nu poate s-o faca decat cu urlete si bataie, nu cu mijloace democratice. Pai cum ar arata adunatura asta de cretini daca nu ar mai f condusi de nimeni? Ca stiu ca - in linii generale - cam asta visati voi, astia, anarhistii. Deh, va doriti o lume ideala, fara stapani, va cred. Poate o sa sexiste vreodata si asa ceva, dar unde vedeti voi anarhie fara educatie? Numai in Romania nu poa' sa fie asa ceva. Romanului o sa-i trebuiasca mereu sa fie condus de cineva. Singur nu poate gandi cu capul lui.
    si sa nu-mi spuna careva ca ne-am procopsit ca cacanarii astia fiindca au fraudat alegerilke. Nu puteau sa fraudeze atatea miliaone de voturi. Daca s-ar fi votat ca lumea, nu puteau astia sa fure locurile din Parlament.
    In concluzie: ROMANI, DACA NU GANDITI LA TIMP, DEGEABA O MAI FACETI DUPA AIA.

    RăspundețiȘtergere
  2. Da, in linii generale, asta ne dorim: o societate fara sclavi, fara stapani, fara dumnezei, fara natiuni, fara granite, fara discriminare, fara autoritate. Si nu trebuie sa fii fraier, trebuie doar sa gandesti ca sa iti doresti asa ceva. Nu am spus in acelasi timp ca populatia de aici ar fi si pregatita pentru asa ceva! Nu...aici e vorba de vaci de muls, nu despre initiative individuale. Cine a zis ca vrem anarhie fara educatie? Cine a zis ca ne place societatea aceasta asa cum e, doar ca ar fi mai buna daca i-ar lipsi autoritatea. Nu, schimbarea sociala presupune atat eliminarea autoritatii cat si eliminarea celorlalte principii care guverneaza societatea. Noi da, noi suntem pregatiti pentru anarhie! Si nu, nu vrem sa o impunem si oilor care striga Doamne Ajuta! sau canta Desteapta-te romane! Si da, suntem realisti...Romania nu va ajunge NICIODATA ca Grecia! In Grecia era o ramasita de democratia, aici e dictatura!

    Trecand peste acest subiect care speram ca devine mai clar dupa o scurta lecturare a unei introduceri in istoria anarhismului...sa vorbim despre vot ca despre singurul drept existent in tara asta!? Votul cui!? Al dumneavoastra!? Sau al celora care voteaza de 5 ori!? Absenteismul e o forma de protest fata de intregul sistem, nu o forma de lene! Timp de 20 de ani, voi cei care ati votat, ati votat pentru asta? Atunci, cum s-a ajuns aici daca nu prin vot!? Sa concediezi niste incompetenti prin vot!?

    Da, si noua ne-ar fi placut sa nu vorbim despre flacara violet, posete "vuiton",ferrari, eba, cocalari, pitipoance, dictatura...dar asta nu inseamna ca daca ar fi fost altii, am fi dus-o mai bine! Asta e marea amagire! Intotdeauna se crede ca "ALTII" vor face sau ar fi facut mai bine! Intotdeauna cei care au votat contra dictatorului arunca vina inspre cei care l-au votat sau spre cei care nu au votat deloc. Dezbinare sociala si nimic mai mult...

    Nu puteau sa fraudeze milioane de voturi? Poate nici nu era nevoie, la alegerile din '90 a fost o participare de mai bine de 80%...cei care au inteles ca sistemul acesta nu este pentru ei s-au abtinut de la vot atunci ca si acum. Cei carora le este pur si simplu lene sa se duca la vot...ii intelegem perfect! De ce sa-si strice o zi de Duminica, nu pentru a concedia un fraier, ci pentru a da un loc de munca de lux unui altui fraier, iar el sa se intoarca acasa la usturoiul sau din China.

    Nu, nu vom iesi in strada si va intelegem. Pentru cine sa ne batem cu jandarmii? Pentru ce? De ce sa iesim in strada alaturi de politisti care "protesteaza"!? Le era rusine in fata Europei sa scoata atatia politisti in strada cati protestatari, si au zis ca "si politistii protesteaza", tocmai pentru a fi mai multe forte de represiune pe strazi! Se caca pe ei de frica!

    De ce sa iesim in strada in mijlocul unora care striga Doamne ajuta si Desteapta-te romane!?
    Rolul nostru nu este de a ne alatura protestelor, doar pentru ca acestea exista! Dictatura poate veni si dinspre dreapta, nu doar dinspre stanga!

    RăspundețiȘtergere
  3. pt doru,
    din fericire cei din federatie au raspuns foarte bine intrebarilor puse de doru.
    vreau sa te intreb dorule,tu in ce categorie de oameni te regasesti,daca dupa principiile tale ii pui repede eticheta de fraier unei persoane care crede intro ideologie care se bazeaza pe ratiune,respect,solidaritate, egalitate.ce inseamna pt tine ganditul la timp,daca tot ca majoritatea gandesti,dar dintro alta perspectiva,tu doar alegi cu ce culoare sa joci pe tabla de sah.pentru ca toate tarile sunt niste table de sah:cei care sunt la putere si opozanti lor.iar piesele de pe tabla sunt poporul ,cu care politicienii fac ce vor,si il muta cum vor.iar cu politicienii tarilor se joaca alti politicieni si lideri ai unor mari corporati pe o alta tabla de sah.asa ca rezolvarea problemelor nu le poti rezolva schimband piesele de pe tabla.singura solutie e sa iesi de pe tabla si sa o distrugi.si indiferent pe cine vrei sa aduci la putere,aceleasi jocuri politice o sa le faca toti. iar prin prezenta la vot nu faci decat sa le faci jocul.

    RăspundețiȘtergere
  4. Cei care au nevoie de`un glont in frunte sunteti voi anarhistilor!

    RăspundețiȘtergere