RASISTII DIN RUSIA AU UCIS 31 DE PERSOANE IN 2009 - 09 Feb. 2010, Moscova, Federatia Rusa

Zeci de persoane au fost arestate pe 01 Februarie (a.c.) de Politia din Moscova intrucat au participat la un mars prin care se dorea comemorarea uciderii avocatului Stanislav Markelov si a jurnalistei Anastasia Barburova de catre nazisti, cu un an in urma.

Aproximativ 500 de persoane, -20 de grade Celsius, si cateva zeci de dube de politie pline cu forte de interventie OMON.

Conform Moscow Times, manifestantii aveau bannere pe care scria "A-ti aminti inseamna a lupta!" sau "Fascismul nu va supravietui!". Marsul a fost sanctionat de catre autoritati si impiedicat sa treaca pe un bulevard din centrul orasului. Demonstrantii au incercat totusi sa treaca prin centrul orasului, scandand "Fascistii omoara, autoritatile ii ascund!", dar fortele de interventie au arestat cateva zeci dintre ei. Activistul Sergei Udaltsov a declarat ca protestatarii doreau sa atraga atentia cu privire la lipsa de reactie a autoritatilor impotriva gruparilor neonaziste sau impotriva celorlalte grupari extremiste.

Atacurile rasiste au ucis 31 de persoane in Moscova in 2009.

Politia a efectuat raiduri asupra a 10 grupari extremiste si a arestat 33 de persoane, suspecte ca ar fi fost implicate in asasinate rasiste, printre care si 14 criminali.

Moscova, 20 Ianuarie 2010 (AFP) - "31 de persoane de origine non-slava au fost ucise in atacuri clasificate de Politie ca fiind crime rasiste."

"Anul trecut, au fost inregistrate 62 de atacuri impotriva persoanelor de origine non-slava, dintre care 31 au murit iar 20 au fost grav ranite", declara seful Politiei Vladimir Kolokoltsev.

Atacurile rasiste au crescut foarte rapid dupa caderea Uniunii Sovietice, in 1991.

Aproximativ 300 de persoane au fost ucise in asemenea atacuri intre 2004 si 2008, conform declaratiei Biroului pentru Drepturile Omului, din Moscova.

Un sondaj al Levada arata in Decembrie 2009 ca 54% dintre cetatenii rusi sprijina ideea nationalista promovata de sloganul "Rusia pentru Rusi".

Un comentariu:

  1. e o chestiune diavoleasca9 februarie 2010 la 09:21

    E infiorator ce se petrece in Rusia, extremistii de dreapta omoara o gramada de oameni si autoritatile acopera, intr-un stat de drept, democratic nu s-ar putea intampla asa ceva. KKK care linsa negrii in SUA cu binecuvantarea autoritatilor este de fapt o conspiratie rosie, diavoleasca, iudeo-masonica raspandita cu ajutorul fundatiei Soros. Bineinteles ca extremistii de dreapta nu au nci o legatura cu autoritatile, de asta isi permitea Noua Laba acum aproximativ un an sa mazgaleasca peretii Iasului in mijlocul zilei, paziti de politie, sau in Grecia neo-nazistii sa ajute politia sa atace protestatarii. Toate aceste dezinformatii sunt menite sa ajute iudeii, extrema stanga, masonii, reptilienii si oamenii de stinta diabolici care pacalesc omenirea cu asa zisa incalzire globala sa distruga bunele valori nationale si crestine :)

    RăspundețiȘtergere