DEMONSTRATIE ANTIFA - 06 Feb. 2010, Atena, Grecia

In Atena a fost organizata o demonstratie rasista impotriva migrantilor de catre ziarul Stohos (ziar profascist si controlat de serviciile secrete); mai multe grupari crestine fundamentaliste precum si fascisti sau membri ai unor partide de extrema dreapta s-au alaturat demonstratiei.

Demonstratia a fost organizata la doar o saptamana dupa un alt mars fascist, care comemora la acea vreme cativa soldati ucisi in 1996 in timpul unei scurte confruntari navale intre Grecia si Turcia. De aceasta data insa, marsul fascist a inceput din Propylea, un loc cunoscut din care incepeau marsurile stangistilor si anarhistilor.

Provocarea a fost mult prea mare incat sa ramana fara raspuns. Cateva grupuri de anarhisti si antifascisti au ocupat Sediile Rectoratului Universitatii din Atena, din spatele zonei Propylea si au emis un comunicat:

"Astazi, 5 Februarie, anarhisti, antiautoritari si antifascisti au hotarat sa tina cladirea administratiei universitare din Propylea deschisa, sub forma unui spatiu de coordonare mutuala si lupta. Scopul nostru este de a promova cateva idei si de a aduna contra-informatii in legatura cu adunarea fascista ce va avea loc maine, la ora 11, in Propylea. O alta adunare, impotriva gunoiului nationalist si rasist al gruparilor fasciste, va avea loc la ora 15, in Propylea. Aceasta adunare se va opune pogromului promovat de organizatiile statele si para-statele. Suntem dusmanii rasismului institutionalizat, exprimat prin cetatenie, si impotriva tuturor celor care formuleaza apeluri mizantropice prin care vor sa se ajunga la exterminarea fizica a migrantilor.

Daca statul ataca toate spatiile de rezistenta, fascistii intentioneaza sa invadeze un spatiu care a ajuns sa apartina, prin lupta, lumii libertatii si rezistentei. Nu intentionam sa renuntam la niciun metru patrat in fata statului cu ale sale organizatii para-statale.

Chemam pe oricine vrea sa se alature acestei lupte, la intalnirea de la ora 20 din aceasta seara, din squatul administratiei universitare, pentru a dezbate aceasta tema.

NICIO AUTORITATE NU NE ESTE PRIETENA, NICIUN OPRIMAT NU NE ESTE DUSMAN

AZILUL ACADEMIC NU APARTINE FASCISTILOR, SI NICI POLITIEI - APARTINE CELOR CARE LUPTA PENTRU O LUME A LIBERTATII

RAZBOI IMPOTRIVA STATULUI SI PATRONILOR

IN SOLIDARITATE CU MIGRANTII

Adunarea Cladirii Ocupate a Administratiei Universitare"

In dupa amiaza zilei de 5 Februarie s-au adunat aproximativ 200 de persoane in Propylea, raspunzand astfel acestui comunicat. Demonstratia antifascista de Sambata (6 februarie) numara pana la 2000 de persoane. Existand o asemenea prezenta coplesitoare intr-un asa de scurt timp, fascistii nici nu au mai indraznit sa apara in Propylea, si s-au adunat in fata vechiului Parlament, in Kolokotronis Square - locul lor obisnuit de intalnire.

In ciuda sprijinului partidului parlamentar de extrema dreapta LAOS si a prezentei liderului partidului care este deputat, precum si a teoreticianului conspiratiei Adonis Georgiadis, fascistii nu au reusit sa adune nici macar 300 de gunoaie, dintre care majoritatea erau fosile fascistoide, relicve de tip junta, nostalgici monarhisti dar si cativa zeci de membri ai gruparii neonaziste Golden Dawn.

Unii mai nefericiti dintre acestia, care au incercat sa treaca pe langa Propynea s-au ales cu cateva rani si zgarieturi. Fortele de interventie care au incercat sa-si salveze "aplaudacii" au fost tratate cu aceeasi ferocitate. Eforturile antifascistilor de a ataca intalnirea patetica a fascistilor au fost oprite de duzinele de politisti de interventie care au blocat strazile din centrul Atenei inca de dimineata.

Ca raspuns la sloganul fascistilor "Nu devii grec - te nasti grec", anarhistii si antifascistii au ridicat un banner pe care scria: "Nu devii labar - te nasti labar".

GALERIE FOTO:














Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu