REMEMBER REMEMBER THE 6TH OF DECEMBER - 3 dec 2009, Atena, Grecia

Numeroase grupuri de tineri au cerut zilele acestea ca Facultatea de Drept din Atena sa ramana deschisa in timpul protestelor din zilele urmatoare, care vor fi organizate pentru a le reaminti tuturor ziua de 6 Decembrie 2008, in care un anarhist in varsta de 15 ani, Alexis, a fost impuscat de politie in strada. Desi administratia facultatii nu doreste acest lucru, cativa profesori au declarat ca "studentii ne vor face viata un iad daca nu le vom indeplini aceasta cerinta".

In Exarhia, localnicii si-au anuntat intentia de a protesta impotriva politiei care a facut o serie de abuzuri in ultima perioada, intervenind violent in cazuri in care nu era nevoie de violenta si arestand persoane care nu trebuiau sa fie arestate.

In portul Iraklio, din Creta, a fost furat un bancomat, in care s-a declarat ca erau 90.000 de euro.

O serie de proteste ale muncitorilor au fost organizate in aceasta perioada: o greva de 24 de ore a doctorilor pe 30 Noiembrie, un protest al asistentelor medicale, o greva de 24 de ore a angajatilor din serviciile de telecomunicatii ca protest fata de cele 200 de "concedieri voluntare", o greva de 48 de ore a arheologilor care cer plata tuturor salariilor, o greva de 24 de ore a muncitorilor din industria de otel, un blocaj al drumului national Egnatia de catre fermieri, care cer fixarea unui pret minim universal pentru produsele lor.

In Salonica au avut loc o serie de demonstratii de strada impotriva atacului cu bomba asupra unui Centru Social - atac revendicat de gruparile fasciste paramilitare, si o serie de atacuri cu sticle incendiare asupra caselor unor politisti, ale unor magistrati si ale unor patroni de trusturi media - atacuri revendicate de o grupare stangista de guerilla urbana.

In zona Petralona, din Atena au avut loc demonstratii de strada impotriva atacului cu bomba asupra casei unui membru al Partidului Muncitorilor Revolutionari.

In Kaisariani, o suburbie din Estul Atenei, au avut loc atacuri cu sticle incendiare asupra unui Centru Comercial, in special asupra sediilor bancare.

Facultatea de Economie din Atena a fost inchisa, pentru a nu fi ocupata iar de demonstranti, asa cum a fost ocupata in timpul insurectiei de anul trecut. Pretextul a fost acela al aparitiei unui "focar de gripa porcina" in universitate.Bineinteles, trupele de politie MAT au sosit imediat dupa anuntul inchiderii Facultatii pentru a nu lasa pe nimeni sa intre. Cu toate acestea, un grup de 50 de studenti a reusit sa se baricadeze inauntru si asteapta acum sa li se alature mai multi activisti.

Intre timp, in Thessaloniki, Facultatea de Teatru - un important centru strategic al insurectiei din decembrie 2008 - a fost ocupata de un grup foarte numeros de persoane.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu