ATAC CU BOMBA ASUPRA SEDIULUI NATIONAL INSURANCE - 27 dec. 2009, Atena, Grecia

Duminica noaptea, in jurul orelor 23:00, o "mega-bomba" a lovit sediul "National Insurance", din Atena - o cladire luxoasa de birouri in care se afla o companie ce este subsidiara Bancii Nationale, care acorda cele mai multe imprumuturi. Explozia a fost intr-atat de puternica incat s-a putut auzi pe o raza de aprox. 7 km.

Atacul a fost revendicat de gruparea de guerilla urbana Conspiratia Celulelor de Foc in comunicatul (doar in limba greaca!) emis Luni dimineata. Bomba pe care au amplasat-o este foarte puternica si reprezinta un nou nivel in acest domeniu, asa cum au afirmat si ei, urmand sa fie folosita in toate atacurile viitoare. Explozia a produs distrugeri majore cladirii si masinilor din parcarea acesteia, insa nu a existat nicio victima, intrucat, cu 15 minute inainte a fost dat un telefon in care se cerea evacuarea tuturor persoanelor aflate inauntru.

Prin comunicatul lor au transmis salutari anarhistului spargator de banci Yiannis Dimitrakis, anarhistilor din Chile Freddy Fuentevilla, Marcelo Villaruel si Gabriel Pompo da Silva, lui Ilias Nikolau, Polykarops Giorgiadis, si lui Charis Chatzimichelakis si Panayiotis Masouras precum si tuturor celor aflati in inchisoare.

Actiunea s-a desfasurat foarte rapid si eficient. 2 persoane au intrat in subsolul cladirii pentru a amplasa bomba, in timp ce alte 2 persoane asteptau afara, in strada, pentru a se asigura ca totul decurge fara probleme. Mecanismul care a declansat explozia este diferit fata de obisnuitele bombe artizanale facute din canistre de petrol, de asemenea, si materialul explozibil a fost imbunatatit, si va fi folosit de acum inainte. Dezvoltarea acestor tehnici este rezultatul colaborarilor cu celelalte grupari de guerilla urbana. Timpul acordat evacuarii a fost de doar 15 minute din cauza abundentei de echipaje de politie din aceasta zona.

Timpul acordat pentru evacuare va fi variat in cazul urmatoarelor atacuri, in raport cu numarul de forte de ordine din zona. Conspiratia Celulelor de Foc subliniaza faptul ca scopul lor este acela de a crea doar distrugeri materiale, nu si umane! Politia va fi anuntata de fiecare data pentru a actiona la timp si pentru a interveni in situatii neprevazute care pot pune in pericol viata unor persoane. In comunicatul lor, este recomandat filmul german “Die fetten jahre sind vorbei” - cunoscut si sub numele de "The Edukators".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu