2000 DE LOCALNICI ATACA FORTELE DE INTERVENTIE CU PIETRE, BASTOANE SI MOLOTOV - 13 Dec. 2010, Attica, Grecia

Timp de 3 zile, localnicii din Attica au fost angajati in confruntari puternice cu fortele de interventie ale politiei - MAT. Politia este acolo pentru a proteja construirea unui sit pentru ingroparea de deseuri toxice. Asemenea situri nu doar ca au fost interzise prin lege de orice curte europeana, dar acea zona are si o semnificatie arheologica importanta.

De Sambata, politia a intervenit pentru a pazi santierul de localnicii furiosi. Imediat au inceput confruntarile, politia fiind atacata cu bate, pietre si molotov. Politia a raspuns cu gaze lacrimogene si cu tunuri de apa (in premiera in Grecia, intrucat acestea nu au mai fost folosite niciodata aici). Duminica, s-au tras mai multe focuri de arma inspre politie din directia unor dealuri ce imprejmuiau acel sit.

Luni dimineata, o curte din Atena a decis intreruperea lucrarilor la acel santier. Aceasta mica victorie insa, ar putea fi doar o perdea de fum pentru calmarea insurgentilor si pentru a permite Politiei sa se pregateasca serios pentru Greva Generala de Miercuri (15 Dec a.c.)

In total, au fost arestate 6 persoane, dintre care una este internata in spital.

In aceasta saptamana au fost organizate mai multe "minigreve" de muncitorii din transporturi, care au decis sa opreasca lucrul in mijlocul zilei si sa plece acasa. In Atena, 4 dintre cele 7 depouri de autobuze au fost ocupate de muncitorii din transporturi pentru a se pregati de greva. Cu toate acestea, in ziua grevei o parte dintre ei vor lucra pentru a transporta protestatarii.

FOTO:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu