UN GRUP DE ANARHISTI AU ORGANIZAT MAI MULTE ACTIUNI DE TIP GUERILLA GARDENING - 10 Mai 2010, Iasi, Romania

- Actiune Directa impotriva Aerului de Stat -

Guerilla Gardening este o forma de protest impotriva nerespectarii naturii, impotriva indiferentei si superficialitatii Statului si proprietarilor fata de zonele "nesemnificative" de teren care nu pot produce profit, impotriva ignorantei individului care "poate" supravietui cu emisii de dioxid de carbon si nu cu oxigen, impotriva ta - cel care isi arunca chistoacele peste balcon, cel care isi lasa sticla de Cola pe banca din parc, cel care "uita" sa-si ia gunoaiele dupa ce se cara de la gratar, cel care crede ca oricum planeta asta nu mai poate fi salvata, cel care asteapta Salubrisul sa-i ridice betisorul de ness, cel care va fi batut daca va fi prins facand oricare dintre cele de mai sus. Ai ales sa fii incarcerat in beton, era de asteptat sa-ti fie frica de natura! Sclavule...

"Fara Dumnezei! Fara Stapani!" nu inseamna miscarea de eliberare a sclavilor! Sclavia a incetat demult sa mai fie impusa de autoritate, in societatea contemporana aceasta este o optiune. Este o societate in care sclavia devine singurul mijloc prin care poti ajunge stapan, si pentru aceasta iluzie - a puterii, faimei, gloriei si comfortului - aproape fiecare dintre voi ar alege un an de sclavie pentru 10 zile de lăfăială. O tinerete de sclav pentru o maturitate de stapan... "Fara Dumnezei! Fara Stapani!" are in vedere, asadar, si opozitia fata de cei ce pastreaza, intretin, promoveaza si saluta aceasta "ordine sociala" sub orice forma.

Guerilla Gardening implica actiunea unui grup de persoane care identifica o zona afectata - proprietate privata sau proprietate de Stat - o curata de gunoaie, planteaza iarba, flori sau copaci, si o transforme dintr-un tinut toxic, desertificat intr-un tinut verde. Initiativa individuala, cateva maini pregatite, târnacoape, hârleţe, greble, manusi, seminte de iarba sau de flori, copaci, cateva zile libere si zona in care locuiesti, sau prin care treci in fiecare zi, sau zona prea distrusa de sclavii care locuiesc acolo va arata asa cum ar fi fost normal, natural sa arate.

Nu este doar o forma de protest fata de autoritatea care nu se ingrijeste de aceste zone, ci si fata de sclavii care "ajuta" la distrugerea lor...
...pentru ca progresul sau sanatatea sunt vazute de oricare administratie guvernamentala doar in termeni de profit.
...pentru ca ne-am saturat sa vedem pahare de ness si peturi de bere aruncate de cocalarii si pitipoancele din masinile parcate langa, sau pe, spatiile care ar trebui sa fie verzi.
...pentru ca dimineata cand deschidem geamurile vrem sa respiram aer, nu saci menajeri sau mucuri de tigara.
...pentru ca luptam impotriva distrugerii sistematice a naturii si a naturalului.
...pentru ca nu inchidem lumina doar de Earth Day, nu mergem cu bicicleta doar in Ziua Fara Masini, si nu plantam copaci doar in campaniile electorale sau cand vindem petrol.
...pentru ca plamanii nostri nu au aer conditionat.
...pentru ca nu vrem sa ne trezim cu un sediu de banca, de politie, o biserica sau o parcare auto in spatiul de sub balcon.

Cand vei incepe sa nu mai astepti un Stat care sa-ti dea de mancare, un Primar care sa-ti rezolve problemele, un Politist care sa te apere, un Popa care sa te mantuie, o Ordonanta de Urgenta care sa reglementeze ridicarea unei pungi de plastic din fata blocului tau si plantarea a 9.346.425 de fire de iarba pe bulevardul din centru...de abia atunci e posibil sa incepi sa traiesti. Sclavule...

Celula de Piraterie Artistica a intervenit astfel in mai multe zone din Iasi, dintre care am identificat 3 destul de mari: zona1 Lungime 30m, latime 28m ; zona2 Lungime 26m, latime 10m; zona3 Lungime 64m, latime 19m.

Toate obiectele din lista de mai jos (inclusiv altele care au fost omise) au fost gasite in zonele curatate:

- mucuri de tigara
- brichete
- chibrituri
- pachete de tigari
- cd-uri
- ambalaje din plastic
- staniol
- papusi de jucarie
- ambalaje din aluminiu
- carton
- hartie
- oase
- chiloti
- capace de masina
- plastic
- ciorapi de dama
- boxeri
- masinute de jucarie
- prelungitoare electrice
- bikini
- maieuri
- prosoape
- pixuri
- geaca de raiata
- puzzle
- bani
- test de sarcina
- craniu de animal
- prezervative
- pahare de unica folosinta
- papuci
- calendare
- betisoare pentru ness
- ziare
- un pet intreg de bere la minimum 30 cm sub pamant
- peturi
- sticle
- doze de bere, suc, energizant
- furculite
- jumatate de dildo
- vata
- tampoane
- absorbante
- sobolan uscat
- reviste
- sticlute si cutiute de cosmetice
- vodka polar
- pungi
- multe pungi
- sarme
- cabluri
- baterii
- caramizi
- macadam
- bucati intregi de ciment intarit
- casete audio
- bucati de fier ruginit
- borcane
- jucarii tip kinder cu surprize

Actiunea in sine a durat cateva zile pentru fiecare zona, in schimb au mai fost necesare mai multe interventii de la inceperea proiectului pana in prezent. Cu siguranta, nu esti obisnuit sa traiesti intr-un mediu curat. Dintr-un alt punct de vedere... gunoi! asta esti tu! asta e viata ta! asta e ceea ce iti ofera Statul, Politia, Scoala, Biserica, societatea. gunoi! asta le oferi si tu!...procesul pare destul de "echitabil".
A trebuit sa ne confruntam cu opiniile banale, bizare, prostesti ale unora, cu laudele altora, cu extrema curiozitate a catorva si cu vaditul interes al unui cocalar. Nu, nu suntem de la Asociatia de Locatari! Nu, nu suntem de la Salubris! Nu, nu ne-a pus Primaria! Nu, nu vrem sa punem gard! Nu, nu vom sapa la dumneavoastra in fata! Nu, nu ne-a platit nimeni! Nu, nu e asa ca arata mai bine? Sclavule...

PASIUNEA PENTRU DISTRUGERE ESTE PASIUNEA PENTRU CREATIE
ANARHISTI IMPOTRIVA INDIVIDULUI DE PLASTIC CREAT DE CAPITALISM
ULTIMA DATA CAND UN STAT A SALVAT NATURA S-A INTAMPLAT CAND ACEASTA NU A FOST ADMINISTRATA DE STAT
CELULA DE PIRATERIE ARTISTICA


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu