POLITICIENI INTAMPINATI CU DRAGOSTE - 25 Mai 2010, Atena, Grecia

O serie de articole amuzante au aparut in presa din Grecia; politicienii sunt nevoiti sa infrunte multe dificultati la orice incercare de a iesi in public. Cand a fost recunoscut in timp ce manca la un restaurant, fostul premier Karamanlis a fost huiduit de o femeie care a inceput sa tipe la el "rusine tie, tot ce stii sa faci e sa mananci porcule!".

Cu cateva saptamani in urma, fostul presedinte al Parlamentului, Apostolos Kaklamanis, a trebuit sa se refugieze in wc-ul unui bar pentru a evita o multime care dorea sa-si exprime "felicitarile" fata de acesta si de partidul sau.

Media corporatista este plina de astfel de povestiri in acest moment: vice-ministrul Economiei care a fost nevoit sa paraseasca o plaja din Atena pentru a scapa cu bine; fostul ministru al transporturilor navale care este acum hartuit zilnic de un grup de copii, chiar la domiciliul sau din insula Kos; hartuirea pe care fostul ministru al Finantelor, Giorgios Alogoskoufis, a primit-o in timpul tuturor vizitelor sale la Londra.

Casa lui Akis Tsohatzopoulos, un membru important al PASOK, a avut parte de mai multe incidente neplacute - peretii casei au fost umpluti cu mesaje de ura.

Politicianul Giorgios Voulgarakis se indrepta inspre o cafenea si a fost intampinat de un grup de oameni care scandau slogane cel putin amenintatoare si il intrebau unde le sunt banii.

Majoritatea soferilor claxoneaza, in mod repetat, in semn de protest cand trec pe langa cladirea Parlamentului.

Politia a inceput sa ia masuri pentru a preveni astfel de incidente si a sfatuit toti politicienii sa foloseasca masini mici, nemarcate, in detrimentul limuzinelor si a SUV-urilor mult indragite de acestia.

Acestea sunt zilele de inceput ale Greciei de sub FMI. Ce vor produce astfel de intamplari inca nu putem sti exact, dar un lucru e sigur: suntem plini de ura!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu