DECLARATIA UNUI ANGAJAT AL BANCII INCENDIATE. PROTESTELE CONTINUA IN FATA PARLAMENTULUI GREC - 07 Mai 2010, Atena, Grecia

ANTENA3: "3 persoane au murit in Grecia dupa ce ANARHISTII au incendiat o banca."

LANTERNA 3 - FACEM MISTO DE OAMENI DIN 2005

E interesant cum media din Romania (care nu exista, nici una nici alta...dar sa le numim asa generic) stie cine a incendiat respectiva banca, in timp ce nici macar Politia din Grecia nu a facut vreo declaratie in acest sens. Asadar, panicatilor, incetati sa mai faceti stiri din postarile de pe youtube si de pe bloguri (asta facem noi, dar avem si surse directe - deci clar v-am depasit cu un simplu blog), trimiteti macar un corespondent acolo, asa cum are, de exemplu, media cu fitze (Reuters, CNN, BBC, AFP, etc). Voi sunteti doar o gasca de cocalari si de pitipoance care incearca sa le spuna oamenilor ceea ce stiu deja - ca mor de foame, si ca daca incearca sa schimbe cu ceva acest lucru "vor ajunge ca Grecia".



"....manifestantii au aruncat cu pietre in fortele de ordine, care au ripostat cu gaze lacrimogene...Politistii au fost nevoiti sa intervina in forta pentru a face fata...."
Sa muriti voi ca asa e? De unde ati aflat, de pe youtube?
Cum, cum au intervenit? Ca la 0:28? Cand i-au dat un jet de spray lacrimogen unui protestatar care nici macar nu era mascat si nu facea decat sa tipe la ei?


PS: Deja s-a adoptat un proiect de lege prin care daca lovesti un "domn agent de politie" esti condamnat la inchisoare - un adevarat proiect democratic ce consacreaza egalitatea in fata legii! Isi iau masuri de precautie baietii! Va pregatiti? A inceput sa vi se ridice si voua parul de pe brate?

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, o ordonanţă care prevede modificarea Codului penal astfel încât infracţiunea de ultraj asupra poliţiştilor, adică lovirea sau orice acte de violenţă împotriva acestora, să fie pedepsite cu închisoarea de la 6 luni la 3 ani, eliminându-se alternativa privind pedeapsa cu amenda.

Insulta, înjurăturile sai gesturile obscene manifestate la adresa acestor categorii profesionale va fi pedepsită cu închisoarea de la 3 luni la un an.

LIBERTE! EGALITE! FRATERNITE! - L'EAU! LE GAZ! L'ELECTRICITE!
INCHIDETI-VA TELEVIZOARELE SI INCEPETI SA GANDITI!
ROMANIA - I HOPE YOU DIE!





DECLARATIA UNUI ANGAJAT AL BANCII INCENDIATE DIN ATENA


Mortile tragice din aceasta noapte din Atena lasa prea putin spatiu pentru comentarii – suntem cu totii foarte socati si profund intristati de evenimente. Acelora care (chiar si pe blogul „Occupied London”) speculeaza ca mortile ar fi fost provocate intentionat de anarhist, nu le putem raspunde decat urmatoarele: noi nu iesim in strada, nu ne riscam libertatea si vietile confruntandu-ne cu politia greaca, pentru a omori alti oameni. Anarhistii nu sunt ucigasi, si nici un fel de tentativa de spalare a creierelor a primului ministru Papandreou, a mediei nationale sau internationale, nu trebuie sa convinga pe nimeni de altceva.

Acestea fiind spune, avand in vedere faptul ca evenimentele sunt in continua desfasurare, vrem sa publicam o traducere bruta a unei declaratii facute de un angajat al bancii Marfin – banca a carei sucursale a fost incendiata astazi in Atena, unde cei trei angajati si-au gasit tragicul sfarsit.

Cititi scrisoarea, traduceti-o, raspanditi-o in retelele voastre; contra-informatiile de tip grassroots au un rol crucial intr-un moment in care statul grec si media corporatista ataca miscarea anarhista din Grecia.

Simt o obligatie fata de colegii mei de servici care au murit astazi atat de nedrept, sa vorbesc si sa spun niste adevaruri obiective. Trimit acest mesaj tuturor surselor media. Oricine mai detine inca ceva constiinta ar trebui sa il publice. Restul pot continua sa joace jocul guvernului.

Brigada pompierilor nu a emis niciodata o licenta de functionare pentru cladirea in discutie. Intelegerea ca ea sa functioneze a fost realizata pe sub mana, asa cum se intampla de fapt cu toate afacerile si companiile din Grecia.

Cladirea in discutie nu are instalate nici un fel de mecanisme de siguranta impotriva incendiilor, cu alte cuvinte, nu are stropitori de tavan, iesiri de incendiu sau furtune pentru incendiu. Exista doar niste extinctoare portabile, care bineinteles nu pot ajuta la stingerea unui incendiu puternic intr-o cladire construita cu standarde de securitate depasite.

Nici o sucursala a bancii Marfin nu a avut nici un angajat cu pregatire in situatii de incendiu, nici macar cu pregatire pentru folosirea catorva extinctoare. Administratia foloseste de asemenea preturile ridicate ale unor astfel de pregatiri ca pretext si nu va lua nici cele mai rudimentare masuri pentru a-si proteja angajatii.

Nu a existat niciodata nici macar un singur exercitiu de evacuare a personalului in nici o cladire, la fel cum nu au existat nici un fel de sesiuni de pregatire realizate de pompieri, pentru a oferi instructiuni pentru astfel de situatii. Singurele sesiuni de pregatire care au avut loc la banca Marfin au vizat scenarii de actiune terorista, planuindu-se in mod special evacuarea in siguranta a „sefilor” bancii din birourile lor.

Cladirea in discutie nu avea nici un fel de amenajare in caz de incendiu, desi constructia sa este foarte sensibila in astfel de situatii si desi era plina cu materiale din podea pana in tavan. Materiale care sunt foarte inflamabile, precum hartia, plasticul, cablurile, mobila. Cladirea este in mod clar nepotrivita pentru folosirea ca sediu de banca datorita constructiei sale.

Nici un membru al firmei de paza nu are nici un fel de cunostinte de prim-ajutor sau stingere a unui incendiu, desi sunt de fiecare data insarcinati cu asigurarea cladirii. Angajatii bancii trebuie sa se transforme in pompieri sau oameni de paza in conformitate cu cheful Dl. Vgenopoulos (proprietarul bancii Marfin).

Conducerea bancii a interzis angajatilor sa paraseasca incinta astazi, desi acestia au cerut insistent acest lucru chiar de dimineata - de asemenea fortandu-i sa incuie usile si sa confirme prin telefon ca acestea raman incuiate pe parcursul zile. In acelasi timp, conducerea a taiat si accesul la internet pentru a impiedica angajatii sa comunice cu lumea exterioara.

De multe zile incoace s-a practicat o terorizare a angajatilor bancii cu privire la mobilizarile acestor zile, insotita de „oferta” verbala: fie munciti, fie sunteti dati afara.

Cei doi politisti sub acoperire care sunt desemnati la sucursala in discutie pentru prevenirea jafurilor nu au venit azi la serviciu, desi conducerea banii a promis verbal angajatilor ca acestia vor fi acolo.

In cele din urma, domnilor, faceti-va auto-critica si incetati sa va mai pretindeti a fi socati. Sunteti responsabili pentru ce s-a intamplat astazi si in orice stat de drept (precum cele pe care le folositi drept exemple de urmat in show-urile voastre TV) ati fi fost deja arestati pentru actiunile de mai sus. Colegii mei de serviciu si-au pierdut astazi viata din rautate: rautatea bancii Marfin si a Dl. Vgenopoulos personal, care a afirmat explicit ca oricine nu se prezinta la serviciu astazi (5 Mai, o zi de greva generala!) nu trebuie sa se mai deranjeze sa vina la serviciu maine (pentru ca va fi dat afara).

- Un angajat al Bancii Marfin-



PROTESTELE DIN FATA PARLAMENTULUI GREC DIN NOAPTEA DE 6/7 MAI 2010

In noaptea de 6/7 Mai 2010, aproximativ 10.000 de protestatari s-au adunat in fata Parlamentului, in timp ce majoritatea parlamentara a partidului de guvernamant PASOK impreuna cu partidul de extrema dreapta LAOS aprobau noul pachet de austeritate (venit din partea FMI).

Politia a inceput sa atace multimea adunata acolo, insa confruntarile au durat mai multe ore, raspandindu-se in mai multe zone ale orasului.

VIDEO:











Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu