COMUNICAT DESPRE MOARTEA CELOR 3 PERSOANE DIN BANCA INCENDIATA - 06 Mai 2010, Atena, Grecia



Demonstratia de larga amploare care s-a desfasurat ieri, 05 Mai, s-a transformat intr-o rabufnire sociala de ura. Cel putin 200.000 de persoane de toate varstele au iesit ieri pe strazi (angajati si someri, din sectorul public sau privat, migranti sau localnici) incercand, pe parcursul a mai multe ore si in mai multe valuri, sa inconjoare si sa ocupe Parlamentul. Fortele de represiune au actionat din plin, si-au jucat rolul bine cunoscut - protectia autoritatilor politice si financiare. Confruntarile au durat timp de cateva ore si s-au desfasurat in mai multe zone din oras. Sistemul politic si institutiile sale au ajuns la limita.

Totusi, in mijlocul acestor evenimente, un eveniment tragic, care nu poate fi descris in cuvinte, a avut loc: 3 persoane au murit din cauza fumului inhalat in interiorul Marfin Bank, care a fost incendiata de protestatari cu cocktailuri molotov.

Statul si tot aparatul media, fara niciun respect fata de cei 3 morti sau fata de apropiatii acestora, a vorbit din start despre "tineri criminali cu glugi", incercand sa profite de pe urma evenimentului, pentru a putea calma valul de ura si pentru a-si recupera autoritatea ce le-a fost deturnata; pentru a impune inca odata ocuparea strazilor de catre politie, pentru a eradica orice urma de dezobedienta fata de terorismul de stat si barbaria capitalista. Din acest motiv, fortele de politie au marsaluit prin centrul Atenei, efectuand sute de arestari si raiduri - cu impuscaturi si grenade (flashbang) - in spatiile anarhiste de pe strada Zaimi si de pe strada Tsamadou (Exarhia) , provocand daune in mod excesiv si inutil. In acelasi timp, amenintarea unor raiduri politienesti asupra celorlalte spatii anarhiste este destul de aproape, dupa ce Primul Ministru a tinut un discurs in care vorbea despre viitoare raiduri care vor avea ca scop prinderea "criminalilor"

Guvernantii, oficialii, si tot personalul lor politic, trompetele Media si toate portavocile, toti sustinatorii lor salariati incearca acum din rasputeri sa-si purifice regimul si sa incrimineze anarhistii si celelalte voci ale protestelor. Ca si cum ar exista vreo sansa ca oricine ar fi atacat banca sa fi stiut ca in interiorul bancii erau oameni, pe care sa-i arda de vii. Se pare ca se confunda protestatarii cu guvernantii: acei care, fara nicio ezitare, indreapta societatea catre cea mai inalta forma de datorie si sclavie, acei care le ordona pretorienilor lor sa atace fara ezitare, sa tinteasca si sa ucida, acei care au condus 3 oameni catre suicid intr-o singura saptamana din cauza datoriilor financiare.

Problema este ca adevaratul criminal, adevaratul instigator al accidentului tragic in urma caruia au fost asfixiate 3 persoane este "domnul" Vgenopoulos, care a folosit obisnuitul santaj patron-angajat, care si-a fortat angajatii sa lucreze si sa stea in banca in timpul grevei generale, in timpul unei zile de protest - si tocmai sa stea intr-o banca de pe Stadiou Avenue, pe unde trec tot timpul demonstrantii. Asemenea santaj este bine stiut de oricine a experimentat terorismul sclaviei salariale. Asteptam sa auzim ce scuze va invoca Vgenopoulos pentru rudele victimelor si pentru societate - acest ultra-capitalist despre care se sugereaza de catre unele centre ale puterii ca ar putea fi urmatorul Prim Ministru intr-un viitor "guvern de unitate nationala" (ca si cum asa ceva ar exista), care ar produce asteptatul colaps al intregului sistem politic.

Daca vreodata vreo greva fara precedent ar putea fi considerata criminala....

Daca o demonstratie fara precedent, intr-o criza fara precedent, ar putea fi vreodata criminala...

Daca spatiile sociale libere si publice ar putea fi vreodata criminale...

Daca statul isi poate impune forta atacand demonstratii sub pretextul arestarii criminalilor...

Daca Vgenopoulos isi poate rapi angajatii si ii poate sechestra in interiorul bancii - acesta este un inamic social primar si o tinta pentru demonstranti...

...este pentru ca autoritatea, acest criminal in serie, vrea sa casapeasca inca de la nastere o revolta care pune la indoiala asa zisa solutie care ar putea ataca mult mai aspru societatea, care ar putea indatora societatea mai mult

...este pentru ca viitorul revoltei nu include politicieni si patroni, politie si mass media.

...este pentru ca in spatele acestei mult-promovate "ultime solutii", exista o solutie care nu vorbeste despre cresterea dobanzilor si a somajului, ci despre solidaritate, autogestiune si relatii interpersonale umane.

Cand intrebi cine sunt criminalii vietii, ai libertatii, ai demnitatii, fermentii autoritatii si capitalului, ei si vanatorii lor duri, nu ar trebui decat sa arunce o privire asupra lor insisi. Acum si intotdeauna.

LUATI-VA MAINILE DE PE SPATIILE SOCIALE LIBERE

STATUL SI CAPITALISTII SUNT ADEVARATII ASASINI, ADEVARATII TERORISTI

TOATA LUMEA PE STRAZI!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu