SECTIE DE POLITIE DEVASTATA DE ANARHISTI - 13 Mar. 2010, Montreal, Quebec

Inainte de marsul de protest impotriva brutalitatii politiei, anuntat pe Luni, anarhistii au atacat o sectie de politie din St. Henri (Montreal) Sambata, distrugand 11 masini de patrula, calculatoare si intreaga infatisare a sectiei.

Atacul a avut loc in jurul orelor 24 si nu au fost inregistrate victime.

In sectie nu se afla nimeni la acea ora, dar locuitorii din zona au declarat ca au vazut un grup de 15-20 de indivizi mascati aruncand cu pietre si lovind cu bate in masini. Peretii au fost acoperiti cu graffiti-uri care transmiteau mesaje anti politie de tipul: "FUCK THE POLICE!" "ACAB" - All Cops Are Bastards!, etc.

Ziua Internationala de Actiune Impotriva Brutalitatii Politiei este marcata de ample proteste anti politie, desfasurate in mai multe orase de pe glob, de obicei pe 15 Martie.

In timpul protestului de anul trecut, din Montreal, au fost inregistrate conflicte intre anarhisti si fortele de represiune. Au fost aruncate pietre, cocktailuri molotov si fumigene, iar politia a raspuns cu gloante de cauciuc si a efectuat 220 de arestari. 2 politisti au fost raniti. Demonstratia a fost declarata ilegala inca de la inceput intrucat politia a sustinut ca unii dintre manifestanti purtau arme.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu