DATI FOC SISTEMULUI BOLOGNA; PROTESTE IN VIENA SI PARIS - 11 Mar. 2010, Viena, Austria - Paris, Franta


Ministrii responsabili de invatamantul superior din 46 de tari europene au celebrat 10 ani de la inceperea Procesului Bologna. Dupa o intalnire la Budapesta, conferinta de celebrare a fost mutata in Viena, unde a fost intampinata de un mars de protest la care au participat cateva mii de studenti, stangisti, antifascisti si anarhisti. La sfarsitul marsului cativa manifestanti au incercat sa ridice cateva baricade pentru a bloca mai multe strazi. In zilele care urmeaza studentii vor organiza o "contra conferinta" unde vor dezbate problemele generate de Sistemul Bologna pentru a genera noi idei pentru un invatamant mai eficient si mai putin corupt.

Acest protest a fost continuarea unui alt mare protest de la sfarsitul anului 2009, impotriva sistemului de invatamant si procesului Bologna, care a dus atunci la ocuparea universitatii pentru cateva saptamani.






Imagini din timpul marsului de protest din Viena, 11 Martie 2010:



Intre timp, in Franta:

In ziua procesului camarazilor din Turin (Italia), arestati pe 23 Februarie a.c., acuzati de "asociere in vederea comiterii de fapte infractionale" din cauza luptei lor impotriva Centrelor De Detentie pentru Migranti (cu o saptamana inainte de sentinta data impotriva a 10 anarhisti din Paris care au incendiat un centru de detentie din Vincennes), 6 sedii ale Crucea Rosie au fost atacate in Paris, in noaptea de 9 Martie 2010.

Localizate in districtele 3, 5, 9, 11, 12 si 18, sediile Crucii Rosii au fost acoperite complet cu postere si graffiti-uri si cateva usi si geamuri au fost sparte. Unele dintre graffiti-uri transmiteau mesaje de tipul: "Crucea Rosie deporteaza!", "Crucea Rosie sprijina deportarile", etc.

IN SOLIDARITATE CU CAMARAZII DIN TURIN
LIBERTATE PENTRU TOTI, CU SAU FARA ACTE
SABOTATI MASINA DE DEPORTARI!

NB: Crucea Rosie Internationala este implicata major in procesul de detentie si deportare a migrantilor din Fortareata Europa si din afara; migrantii sunt considerati o tinta pentru ca intretin si "amelioreaza" in termeni mediatici conditiile de detentie, fara a-i ajuta pe cei care se zbat pentru propria lor libertate, singura lor vina fiind aceea ca nu au actele de indentitate "potrivite".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu