SEX-SHOP INCENDIAT - 17 Nov. 2009, Thessaloniki, Grecia

O bomba artizanala compusa din canistre de benzina a fost amplasata de catre anarhistii din Thessaloniki la intrarea intr-un sex-shop din orasul lor. Actiunea face parte dintr-un numar mai mare de incendieri care au avut loc in ultimele luni in Grecia. Desi sex-shopurile nu sunt o "tinta clasica" a anarhistilor, acest caz nu este primul din istoria atentatelor cu bomba revendicate de anarhistii din Grecia. Alt sex-shop a fost distrus cu cativa ani in urma, in timpul unei demonstratii de strada.

Pentru a intelege mai clar astfel de actiuni puteti citi Comunicatul pe care acestia l-au lasat pentru a-si justifica interventia. Din pacate, nu exista traduceri ale tuturor Comunicatelor din ultimele luni, insa imediat ce acestea vor fi traduse vor fi postate aici.

"Problema este peste tot. Suntem indignati cand vedem ca tuturor lucrurilor din jurul nostru li se atribuie o valoare in bani, inclusiv noua. Chiar trupurile noastre devin produse pentru consum. Societatea de comert este stabilita pentru totdeauna. Viata se stinge intre umilinta si degradare. Pornind de la notiunea difuza despre autoritate, ce pluteste asupra noastra, managerul a fost inventat pentru placere. Capitalism, industrie de spectacol, figuratia modelelor, subjugarea oamenilor.

Reproducerea sexismului, chiar facuta sistematic, pare minora in fata imbolnavirii generale a societatii, daca ne gandim bine. Patriarhia poate fi considerata o forma foarte veche si simplista a complexului autoritarian, dar nu a incetat sa joace inca un rol in formarea moralitatii lumii autoritare de astazi.

Am atacat sex-shopurile pentru a sublinia rolul pe care il are industria de spectacol sexual in toate cele mentionate mai sus. O industrie relativ noua, dar care nu difera cu mult fata de celelalte. Cu ierarhie si competitivitate, cu profituri uriase si staruri bine platite, dar, care promoveaza bine ascunsa tiranie a constrangerii. In spatele fatadei acestor magazine nu exista niciun fel de libertate sexuala. In spatele acestor fatade ceea ce exista nu e nimic altceva decat concentrarea unei parti mizerabile ale societatii - aceea a placerii contra cost.

In dimineata zilei de Vineri, 13 Noiembrie, am amplasat o bomba artizanala la intrarea in shop-ul apartinand lantului de magazine "Eros", iar in dimineata zilei de Marti, 17 Noiembrie, am facut acelasi lucru la intrarea in sex-shopul "Dreams". Cateva geamuri din apropierea magazinelor s-au spart, iar o masina a fost afectata accidental. Totusi, astfel de lucruri sunt justificate intr-un razboi de guerilla.

Refuzul acestei lumi de exploatare inseamna si refuzul rolurilor sociale date. Constientizarea injustitiei reprezinta inceputul unui razboi.Injectati cu ura marsaluim catre revolutie; catre creatia prin distrugere. Prin actiune antiautoritara pana cand vom vedea societatea eliberata!

Anarhistii pentru intensificarea antagonismului social, "

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu