PROTESTE DE STRADA IN 17 ORASE DIN GRECIA MARCHEAZA 2 ANI DE LA ASASINAREA ANARHISTULUI ALEXIS DE CATRE POLITIE - 06 Dec 2010, Atena, Grecia

In weekendul care a precedat data de 6 Decembrie, Politia a efectuat mai multe raiduri in diferite locatii din Atena si Thessaloniki, arestand cateva zeci de anarhisti. In cartierul Exarhia, din Atena, fortele de interventie au fost prezente pe strazi inca de Sambata seara, ocupand in intregime toata zona. Traficul a fost oprit in tot centrul Atenei, Politia interzicand chiar si parcarea masinilor in spatiile publice, asadar nicio masina nu avea voie sa circule sau sa parcheze pe niciuna din strazile marcate pe harta de mai jos.



In jurul amiezii, o sectie de politie din suburbia Aigaleo a fost atacata cu pietre de cateva sute de elevi de liceu, iar in centrul Atenei marsul elevilor si profesorilor a generat o serie de conflicte cu fortele de interventie, deja prezente pe strazi de 2 zile.

La ora 16:00, primaria Atenei a interzis orice adunare publica, ridicand toate autorizatiile pentru marsurile deja anuntate, insa cateva sute de persoane erau deja in fata Universitatii Propylaia, in fata randurilor de politie.

Spre seara, confruntarile s-au intensificat, cateva sute de studenti fiind atacati de politie dupa ce au ocupat cladirea Facultatii de Drept. In fata Parlamentului politia a fost atacata cu cocktailuri molotov si pietre, construindu-se cateva baricade din tomberoane de gunoi incendiate. In total, demonstratiile din Atena au numarat peste 3000 de anarhisti.

In jurul orelor 21:00, luptele de strada s-au concentrat in cartierul Exarhia, in zona in care a fost impuscat Alexis, pe 6 decembrie 2008. Fortele de interventie au atacat brutal protestatarii aflati acolo, una dintre persoane pierzandu-si constiinta. In total, 90 de persoane au fost arestate. Confruntarile au durat pana noaptea tarziu.

In mai multe orase din Europa au fost organizate proteste de solidaritate fata de anarhistii din Grecia.





VIDEO:















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu