CONFRUNTARI INTRE ANARHISTI SI POLITIE, DUPA CE GUVERNUL BERLUSCONI PRIMESTE VOTUL DE INCREDERE IN PARLAMENT - 15 Dec. 2010, Roma, Italia

Berlusconi castiga un vot de incredere in Parlament. Cateva mii de studenti ies in strada pentru a protesta fata de taierile de buget care au fost anuntate.

La un moment dat, un grup de extremisti de dreapta au intervenit, atacand marsul protestatarilor, fiind inarmati cu bate si avand capurile acoperite cu casti de motociclisti. Politia a intervenit brutal pentru a-i desparti pe cei implicati in conflict. Mai multe persoane au fost ranite, printre care si un ofiter de politie.

Oamenii se opun inchiderii mai multor scoli si concedierii a catorva mii de cadre didactice. Au fost acompaniati de studenti si profesori, care lupta de asemenea impotriva taierilor bugetare. Demonstratiile in aceasta directie au fost din ce in ce mai dese in ultimele doua saptamani, in mai multe orase din Italia.


In total au fost aprox. 100.000 de protestatari doar in Roma, dintre care doar 10 au fost arestati. Proteste la care au participat aprox. 3000-5000 de oameni au mai fost organizate in mai multe orase din Italia.

VIDEO:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu