PROTESTELE CONTINUA IN GRECIA. POLITIA SI NEO-NAZI LUCREAZA IMPREUNA - 01 Oct 2010, Atena, Grecia

Pe 27 Septembrie 2010 sediul Foreign Press Association a fost ocupat. Scopul a fost acela de a contra-informa despre cazul prizonierilor politici acuzati ca ar fi membri ai organizatiei "teroriste" Revolutionary Struggle.

Mesajele de pe bannere:

"Nicio acuzatie pentru Nikotopoulos, Kortesis, Stathopoulos" (3 dintre anarhistii care au negat ca ar fi membri ai gruparii R.S.)

"Solidaritate cu membrii Revolutionary Struggle"

"Statul este unicul terorist. Solidaritatea este arma noastra."


NEO NAZI SI POLITIA LUCREAZA IMPREUNA

Portalul de stiri tvxs.gr a postat clipul de mai jos; aici, ii putem recunoaste pe membrii organizatiei neo-naziste Golden Dawn. In conformitate cu declaratia persoanei care a filmat acest clip, neo-nazistii au ajuns in Larissis Station (centrul Atenei) pe data de 22 Septembrie, in jurul orelor 22, transportati fiind de duba de politie din imagini. Persoana respectiva a inceput sa filmeze imediat dupa ce nazerii au coborat din duba scandand sloganuri anti-migranti si cantand imnul national. Dupa cateva momente, urca inapoi in duba, urmati de cativa gabori. Dupa alte cateva minute ies afara pentru a face o demonstratie, iar politia paraseste locatia. Conform tvxs.gr, mai multi migranti au fost atacati in acea noapte in centrul Atenei.




Nu este prima data cand exista dovezi cu privire la colaborarea dintre organizatiile fasciste si politia greaca!

GREVA GENERALA CONTINUA. SOFERII DE TIR AMENINTA CA VOR BLOCA AUTOSTRAZILE

Pe 29 Septembrie 2010, asociatiile si sindicatele soferilor de tir au decis cu un numar de voturi de 76 pentru, 6 impotriva si 14 absenti sa continue greva generala. Guvernul grec a declarat greva ilegala si i-a amenintat cu interventia politiei. Ministrul pentru Protectia Cetatenilor a anuntat ca orice sofer de tir care v-a fi prins ca blocheaza un drum va fi arestat pe loc. Cu toate acestea, in prezent, mai bine de 70.000 de tiruri blocheaza o serie de drumuri din intreaga tara.

Cateva zile mai tarziu, a fost raportat un caz deosebit. Intr-o suburbie a Atenei 2 tiruri au fost atacate de un grup de persoane cu shotgun-uri. S-a tras in sistemul de racire al motorului, astfel incat a fost nevoie de interventia unei macarale pentru a muta tirurile de acolo. Atacatorii au fost mai tarziu arestati, conform mainstream media.

Situatia generala din Grecia nu s-a ameliorat cat de putin. Mai multe proteste au fost anuntate, iar grevele generale vor continua in aceeasi maniera, de cel putin 1/luna.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu