CE S-A INTAMPLAT DE 1 MAI ? CE NU S-A INTAMPLAT DE 1 MAI ? - IMAGINI VIDEO SI FOTO DIN MAI MULTE TARI DIN EUROPA SI DIN ROMANIA - 1 Mai 2010

CE S-A INTAMPLAT DE 1 MAI?

GRECIA


In acest an, demonstratiile de 1 MAI au fost tinute in umbra celor mai dure masuri pe care tara le-a avut de suportat de la al doilea razboi mondial pana in prezent. Primul Ministru Papandreou va anunta noua "afacere" ( noul "deal") Duminica. Asadar, cu o zi inainte, demonstratiile aveau sa aiba un altfel de semn de urgenta.

In Atena, intalnirile pentru demonstratii au avut loc la Muzeul Arheologic la ora 11 am - apelurile au fost facute de sindicate, anarhisti, stanga extra-parlamentara, GSEE; in acelasi timp, si sindicatul PAME (comunist-stalinist) va organiza o demonstratie, separata insa de cea a anarhistilor.

Blocul anarhist numara pana la 2500 de persoane. Marsul lor a fost oprit in Propylea Avenue de porcii de la interventie care au folosit gaze lacrimogene "preventiv". Au urmat insa o serie de conflicte din care au iesit mai mult decat sifonati. Conflicte cu politia au fost inregistrate si in fata Universitatii Politehnice si in Exarhia. Mai multe magazine de lux si o duba a unei televiziuni de "stiri" au fost incendiate.

Fostul Presedinte al Parlamentului Grec, Apostolos Kaklamanis, a fost prins intre demonstranti, fiind astfel nevoie de interventia rapida a trupelor MAT pentru a-l scoate pe acesta in siguranta din mijlocul multimii.

Au fost inregistrate 27 de retineri si 10 arestari.

In Thessaloniki, intalnirile au avut loc la ora 10 30am in Aristotelous Square. Inca de dinainte sa inceapa marsul de protest au fost inregistrate cateva conflicte - cativa patroni de terase s-au luat la cearta cu manifestantii care imparteau fluturase, insa au fost atacati in masa. Cateva sedii bancare si un sediu Vodafone erau deja atacate pana la ora 11am.


In Patras, Adunarea Anarhistilor Impotriva Sclaviei Salariale a organizat o demonstratie inca de Vineri seara, 30 Aprilie, de la ora 18:00

VIDEO:











FOTO


GERMANIA - BERLIN









FRANTA - PARIS



ANGLIA - LONDRA



CE NU S-A INTAMPLAT DE 1 MAI?

ROMANIA - I HOPE YOU DIE!









CE A FACUT FEDERATIA ANARHISTA DE 1 MAI?
ASK SRI ABOUT IT!

Un comentariu:

  1. frumoasa comparatie,din pacate foarte tragica. in ziua de 1 mai cel mai mult miam dorit sa vina un potop in romania

    RăspundețiȘtergere