OCUPARILE SI PROTESTELE DE SOLIDARITATE FATA DE ANARHISTII ARESTATI CONTINUA - 16 Apr. 2010, Atena, Grecia



Sindicatul Cotidianelor din Atena
a fost ocupat in data de 13 Aprilie a.c. in semn de protest fata de arestarea celor 6 anarhisti.
Inca din momentul in care a aparut stirea arestarii anarhistilor media a fabricat in mod constant imagini care ii prezenta pe acestia ca pe niste teroristi fara mila si au incercat - in ciuda faptului ca nu aveau nicio proba - sa demonstreze ca cei 6 au orchestrat fiecare explozie, schimb de focuri, jaf care au avut loc in ultima decada. Ei sunt prezentati ca fiind "capii" tuturor organizatiilor teroriste din Grecia. Datele lor personale si fotografiile lor au fost expuse ilegal de catre media, fiindu-le furnizate de catre politie (!).
Mai mult de 200 de persoane au ocupat sediul Sindicatului Cotidianelor din Atena si au ridicat un banner pe care scrie: "ZERO TOLERANTA REPRESIUNII STATALE!"

In comunicatul emis, squaterii declara:

Aceasta ocupare a sediului Sindicatului Cotidianelor din Atena, la care au participat mai bine de 200 de anarhisti - sindicatul este prezidat de papiţoiul securitatii Panos Sobolos - , a fost organizata ca raspuns spectacolului terorist pe care mass media il prezinta in disperare in ultimele zile in legatura cu arestarea camarazilor nostri, acuzati ca ar fi membri ai Revolutionary Struggle.
Un "caz" fara nicio proba, sprijinit din plin de catre naratorii Statului, ale caror descriptii sunt repetate cuvant cu cuvant la stiri, in ziare, la TV. Naratorul de Stat - care dupa Insurectia din Decembrie incearca sa incrimineze anarhistii in baza unor trimiteri la legalitate, moralitate, ideologie ( exact piesele din care sunt alcatuite institutiile). Din punct de vedere legal - infractori, din punct de vedere moral - laşi, din punct de vedere ideologic - fascisti: in aceasta baza se dezvolta asaltul ideologic si incriminarea.
Ripostele fata de campaniile Statului si ale Media sunt in ascensiune, alaturi de lupta pentru eliberarea sociala si individuala, solidaritate si autogestiunea actiunilor si vietilor noastre. Mai ales in vremuri de ofensiva antisociala agresiva si jaf social concertat de elitele economice si politice.

ZERO TOLERANTA MEDIA-TERORISMULUI SI TERORISMULUI DE STAT
LIBERTATE LUPTATORILOR ARESTATI
SOLIDARITATEA ESTE ARMA NOASTRA



Creta TV a fost ocupata in semn de solidaritate!



Un coditian din Volos
(Grecia Centrala) a fost ocupat de anarhisti, in semn de solidaritate fata de arestarile celor 6. Au ancorat un banner pe care scrie: " Politia va vorbeste prin intermediul jigodiilor, javrelor si rapandulelor din televiziune. Luati-va mainile de pe camarazii nostri!"

Intre timp, in Heraclion a fost ocupat sediul partidului de guvernamant PASOK, si a fost ancorat un banner pe care scrie: "Statul, Capitalul si Media sunt teroristii, nu luptatorii si revolutionarii!"

In Thessaloniki a fost ridicat un banner pe care scrie: "Statul este unicul terorist! Libertate celor 6!" Trei anarhisti au fost arestati pentru ca scriau sloganuri politice cu spray pe pereti. Ca raspuns, anarhistii din Thessaloniki au ocupat Facultatea de Jurnalism. Astazi ( 16 Aprilie 2010), la ora 17:00 va avea loc un mars de protest in Thessaloniki.

Joi seara, mai mult de 4000 de persoane au demonstrat pe strazile din Atena in semn de solidaritate fata de cei 6 si fata de Marios Zervas, care a fost arestat in timpul grevei generale fara absolut niciun motiv si se afla in inchisoare - fara proces - inca de atunci.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu