MAI MULTE DETALII DESPRE ATACUL CU BOMBA DIN FATA PARLAMENTULUI GRECIEI - 11 Ian. 2010, Atena, Grecia

Atacul cu bomba asupra Parlamentului Greciei nu a fost inca revendicat de nicio grupare de guerilla urbana anarhista sau de extrema stanga. Totusi, Politia considera ca ar putea fi vorba despre Conspiratia Celulelor de Foc.

Bomba, descrisa de catre autoritati ca fiind una de marime medie si continand dinamita, a fost amplasata intr-un cos de gunoi din fata intrarii in cladirea Parlamentului si langa Monumentul Eroului Necunoscut, unde patruleaza garzile Evzone imbracate in costume nationale.

Cu 10 minute inainte de explozie, a fost dat un telefon ziarului Eleftherotypia prin care se anunta ca un mecanism explozibil va fi declansat in Syntagma Square. Zona a fost controlata de politie, iar explozia a cauzat daune materiale (au fost sparte chiar si geamurile de la etajul 3 al cladirii), neinregistrandu-se vreo victima.

Politia este ingrijorata intrucat "teroristii" au fost capabili sa planteze bomba atat de aproape de Parlament - cladirea cea mai bine pazita din intreaga tara - , iar cosul de gunoi in care a fost lasata bomba se afla doar la cativa pasi de o cabina de paza.

Primul Ministru, George Papandreou a declarat ca "Democratia nu poate fi terorizata.", iar Ministrul Protectiei Cetatenilor, Michalis Chrysochoidis a declarat ca "Unii oameni vor sa creeze panica si frica, insa noi nu ne temem si nici nu ne vom panica". Insa, cu siguranta, oamenii care creaza panica si frica sunt chiar in guvern. Din fericire, exista oameni care sa raspunda statului cu aceeasi moneda si acest lucru este cu atat mai clar cu cat cel putin unul dintre ministri a primit mesajul - panica si frica - si vrea in mod deosebit sa-l clarifice.

PS: ATACUL A FOST REVENDICAT DE GRUPAREA ANARHISTA DE GUERILLA URBANA CONSPIRATIA CELULELOR DE FOC, MIERCURI, 13 IANUARIE 2010!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu