V FOR VENDETTA






Aminteste-ti, aminteste-ti
De Cinci Noiembrie
Tradarea si complotul prafului de pusca
Nu stiu nici un motiv pentru care tradarea prafului de pusca
Ar fi vreodata uitata


Plasat în peisajul futurist al Marii Britanii totalitare, V de la Vendetta spune povestea unei tinere din clasa muncitoare, numita Evey, care este salvata dintr-o situatie de viata si de moarte de catre un om mascat cunoscut doar ca "V".

Profund complex, V este în acelasi timp literar, flamboaiant, tandru si intelectual, un om dedicat eliberarii concetatenilor sai de cei care i-au supus prin teroare. Este de asemenea înversunat, razbunator, singuratic si violent, condus de o vendeta personala.

În încercarea sa de a elibera poporul Angliei de coruptia si cruzimea care i-au otravit guvernarea, V condamna caracterul tiranic al conducatorilor lor numiti si îsi invita concetatenii sa i se alature în umbra Parlamentului pe 5 noiembrie – Ziua lui Guy Fawkes.

În acea zi din 1605, Guy Fawkes a fost descoperit într-un tunel de dedesubtul Parlamentului cu 36 de butoaie de praf de pusca. El si cei care conspirau împreuna cu el organizasera tradatorul "Complot al Prafului de Pusca" drept raspuns la tirania guvernarii sub James I. Fawkes si tovarasii sai sabotori au fost spânzurati, trasi pe roata si taiati în patru, si planul lor de a rasturna guvernarea nu a reusit.

În spiritul acelei rebeliuni, în amintirea acelei zile, V se leaga sa aduca la îndeplinire complotul pentru care Fawkes a fost executat pe 5 noiembrie în 1605: va arunca în aer Parlamentul.

Descoperind adevarul despre trecutul misterios al lui V, Evey descopera si adevarul despre sine – si devine neasteptata lui aliata în realizarea planului sau de a stârni o revolutie, aducând libertatea si dreptatea înapoi într-o societate plina de cruzime si coruptie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu