2000 DE STUDENTI PROTESTEAZA FATA DE REFORMA DIN SISTEMUL DE EDUCATIE. NOI ACTIUNI DE SABOTAJ IN SCOTIA - 02 Dec. 2010, Atena, Grecia

2000 de studenti au marsalui in Atena, protestand impotriva reformei din Sistemul de Educatie si declarandu-si solidaritatea fata de studentii din UK

Demonstrantii au incercat sa se apropie de Ambasada Marii Britanii in solidaritate cu luptele studentilor din UK. Au fost inregistrate mai multe confruntari directe cu fortele de represiune, iar 5 studenti au fost arestati. Ca raspuns arestarilor, marsul a fost directionat inspre Sediul Central al Politiei, pentru a cere eliberarea imediata.



In Scotia, mai multe masini miniere au fost sabotate

In ultima saptamana din Noiembrie masinile miniere de la Mainshill au fost sabotate. 12 masini au avut "probleme" hidraulice si electrice.

Mina de la Mainshill este operationala din primavara acestui an si este parte a programului Scottish Coal din Douglas Valley, South Lanarkshire. Acesta provoaca diferite afectiuni ale sanatatii localnicilor si distruge mediul inconjurator, si nu asigura nici macar numarul de locuri de munca pe care l-a promis, ci asigura doar indestularea buzunarelor patronilor si politicienilor.

Aceasta actiune a fost intreprinsa pentru a incetini extractia de carbuni din zona, pentru a provoca pagube financiare companiei Scottish Coal si pentru a demonstra solidaritatea fata de toti cei care lupta impotriva industriei miniere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu