ALFREDO M. BONANNO ELIBERAT DIN INCHISOARE!!! NOI DEMONSTRATII ANARHISTE - 24 Nov. 2010, Atena, Grecia

Scrisoare din partea familiilor lui Alfredo si Christos,

Camarazi,

Procesul lui Bonanno si al lui Stratigopoulos din orasul Larisa a condus la condamnarea lui Bonanno pentru 4 ani de inchisoare pentru participare la jaf armat, in timp ce Stratigopoulos a fost condamnat la 8 ani si 3 luni pentru jaf armat, insa fara posibilitatea platii unei cautiuni si fara existenta unor circumstante atenuante.

Din primul moment a fost clar ca judecatorul si avocatii vroiau un proces rapid fara vreo dimensiune ideologica, avand ca singur ghid trecutul infractional al celor doi. Pe scurt, au vrut sa demonstreze ca Alfredo Bonanno era comandantul jafului si autorul moral al acestuia, iar Christos era ucenicul, cel care a executat planul.

Insa datorita probelor evidente, a martorilor care au depus declaratie in sprijinul celor doi, aceste ipoteze au fost demontate.

I-a durut ca Alfredo a fost eliberat, ca, practic, el si-a ispasit pedeapsa - si au facut tot posibilul sa mai nascoceasca vreo poveste avocateasca pentru a-l tortura pe viitor. Din inchisoarea din Larisa, a fost transportat in sediul politiei din Atena sub pretextul acordarii aprobarii pentru parasirea tarii.

Acolo ne-au informat ca, in afara de alerta primita de la Interpol, trebuie sa-l tina acolo pana cand ofiterii superiori vor cadea de acord cu privire la cum va fi deportat. Noaptea tarziu, am aflat ca Alfredo este defapt arestat in continuare pentru ca reprezinta o amenintare la adresa securitatii publice si nu este bine venit in Grecia!

Un batran de 74 de ani cu o sanatate foarte subreda este considerat periculos. Noi, cei care asteptam afara pe o banca, am fost imediat acompaniati de fortele de interventie, fortele DIAS si gaborii Zita pe motociclete, agenti sub acoperire si o unitate anti-terorista, pentru a ne supraveghea, intrucat reprezentam o amenintare la adresa securitatii publice!

Pusi in fata acestor actiuni politice evidente, jucate cu o strategie psihologica impotriva lui Alfredo, a trebuit sa decidem daca sa apelam la Curtea din Larisa, ceea ce ar fi insemnat ca Alfredo sa ramana arestat pana cand o decizie ar fi fost luata sau pana cand statul grec ar decide sa-l deporteze. Solutia de moment a fost data de avocatii sai, acesta urmand astfel sa fie eliberat Marti dupa amiaza urmand sa paraseasca Grecia pe cont propriu, plecand din Larisa prin Atena spre Italia.

Dupa tot prin ce au trecut camarazii nostri de cand au fost arestati pana astazi, ei doresc, si noi dorim sa adresam un imens multumesc tuturor camarazilor din Konitsa care au venit in sprijinul nostru, prietenilor din Giannena si a celor din intreaga Grecie si din afara ei, care au stat alaturi de noi, dandu-ne curaj si suport moral, psihologic si financiar.



Demonstratie anarhista de amploare in Atena, Joi 26 Noiembrie 2010

Joi seara, aproximativ 2500-3000 de anarhisti au marsalui in centrul Atenei impotriva terorismului de stat si in semn de solidaritate fata de camarazii arestati. Prezenta politiei a fost uriasa, fiind forte de interventie pe ambele parti ale strazilor prin care trecea marsul, pe intreaga ruta a demonstratiei. La sfarsitul demonstratiei insa, au existat cateva confruntari directe cu politia.

Urmatoarea demonstratie anarhista din Atena a fost planificata pentru 11 Decembrie. Pe 6 Decembrie, va fi organizat un mars pentru comemorarea uciderii lui Alexis, iar pe 15 Decembrie va fi greva generala.






Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu