ACTIUNI DE SOLIDARITATE CU CAMARAZII DIN FRANTA. SEDIUL UNUI POST RADIO ANARHIST INCENDIAT DE FASCISTI - 10 Nov. 2010, Atena/Thessaloniki, Grecia,

Grupuri de aprox. 100 de anarhisti au blocat intrarile in mai multe supermarketuri Carrefour din Atena pentru 2 ore, impiedicand orice persoana sa intre la cumparaturi, in semn de solidaritate fata de revoltele recente din Franta. Au fost afisate bannere si distribuite flyere trecatorilor si angajatilor magazinului.

Anarhistii au scandat slogane precum "Solidaritatea este arma poporului! Declaram razboi patronilor!" iar pe banner scria "Riposteaza! Blocheaza! Saboteaza! Rezistenta este peste tot!"; de asemenea, au purtat conversatii cu majoritatea potentialilor clienti ai Carrefour, care si-au declarat adeziunea catre astfel de actiuni.

In timpul revoltelor din Franta, anarhistii au blocat mai multe supermarketuri, in timpul unui mars reusind chiar sa goleasca toate rafturile unui magazin Carrefour, distribuind mai apoi bunurile celor care participau la demonstratie.


Intre timp, in Thessaloniki, in noaptea de 9 Noiembrie, fascistii au incendiat sediul postului anarhist de radio Radio Revolt. 2 persoane se aflau la acel moment in sediu, insa nu au fost vatamate. Pompierii au refuzat sa raspunda la apel, conform declaratiilor Politiei care era la acea ora in zona si declaratiilor Administratiei Universitatii Aristotel, iar sediul - un vagon vechi de tren - a fost distrus complet.

Fascistii au vrut sa faca victime, incercand sa-i blocheze pe cei 2 anarhisti in sediu, insa fara vreun succes. In schimb, acestia au atacat grav o persoana de etnie rroma care se afla, din intamplare, in apropiere.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu