PROTESTE SI GREVE GENERALE IN TOATA FRANTA - 24 Oct 2010, Marseille, Lyon, Nanterres, Paris, (FOTO!!!)

Saptamani intregi de greve, proteste si demonstratii au cuprins intreaga Franta. Muncitorii (mai ales sindicatul anahist CGT), studentii, anarhistii au iesit in strada pentru a-si exprima puternica opozitie fata de propunerile guvernamentale de a creste varsta minima de pensionare de la 60 la 62.

Un sfert din statiile de petrol din tara sunt goale, sute de zboruri au fost anulate, mai multe cozi de lungimi considerabile au fost formate la statiile peco iar mersul trenurilor a fost injumatatit. Protestatarii au blocat portul si aeroportul din Marseille, iar in Lyon au avut loc serioase confruntari intre politie si manifestanti. Pana si noua intrupare a genialitatii din secolul 21, Lady Gaga ,a fost nevoita sa-si anuleze concertele din Paris. Cata tristete!

Cu toate acestea, dupa 3 saptamani de dezbateri parlamentare si greve generale, Senatul Parlamentului Francez a votat Vineri (22 oct 2010) propunerea "primului gabor al Frantei", Sarko, de a ridica varsta minima de pensionare de la 60 la 62 si cea maxima de la 65 la 67.

Jandarmeria s-a luptat din rasputeri in acea zi pentru a incerca sa distruga o blocada la rafinaria Grandpuits, dintr-o suburbie a Parisului. Riposta: alte 12 rafinarii au fost blocate in acea zi.

Votul, 177 la 153, asigura aplicarea acestei masuri. Camera Inferioara, Adunarea Nationala, votase deja o versiune a acestei legi. Un comitet care intruneste reprezentanti ai celor doua camere se va intalni Luni (24 Oct 2010) pentru a deciziona cu privire la textul final al legii. Pana Miercuri, legea va fi pusa in aplicare daca totul merge conform planului. Sindicatele, ajutate in mare parte de studenti, elevi, pensionari, migranti, vor recurge la inca 2 zile consecutive de greva generala in aceasta saptamana, si vor organiza o alta greva generala incepand cu 6 Noiembrie.

Votul constituie o victorie majora a Primului Gabor al Frantei, Mr. Sarko, intrucat vrea sub orice forma sa promulge aceasta lege, in ciuda protestelor de strada si a blocajelor rafinariilor si depozitelor de petrol, care au lasat majoritatea soferilor din transporturi fara benzina sau motorina. Sarko spera ca pana la alegerile din 2012 francezii vor realiza ca aceasta masura este luata, evident, in beneficiul "sanatatii sistemului de pensii".

FOTO:


( jandarm/ flic / keuf / copper / gabor / robocop / omul legii)

(burn the rich)
(un pic de rasism a la Sarko poate?)

( pompieri in greva generala)

( gabor incercand sa disperseze un grup de protestatari
care tocmai au spart un magazin de lux )

( serviciul de salubrizare a intrat in greva generala)
(gabori sub acoperire / plain clothes officers / securisti
dreapta - baston metalic + spray)

(french kiss)
(construind baricade)
(Replici din "Gladiatorul": Baah, a facut vreunu' dintre voi
armata?)
("Gaborii nu sunt fiii muncitorilor, ci cainii de paza ai patronilor!")
(mai mult rasism a la Sarko?)
(aeroport in greva generala - turisti mergand pe jos pe autostrada)
(coada franceza - dupa sistemul "cheia franceza"
(metrou in greva generala - sclavii care mai vroiau inca sa
se duca la munca spera in continuare)
(portul din Marseille in greva generala)

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu