GRUPAREA FASCISTA ENGLISH DEFENCE LEAGUE RAMANE FARA DREPT DE MARS - 28 Aug. 2010, Bradford, UK

Guvernul britanic a interzis organizarea de marsuri de catre gruparea de extrema dreapta English Defence League, dar si de catre gruparea opozanta Unite Against Fascism.

EDL a fost creat acum 18 luni si este compusa in special din suporteri din galeriile de fotbal. Gruparea se afla sub umbrela partidului de extrema dreapta BNP, dar ambele formatiuni neaga orice conexiune.

Cu toate acestea, demonstratiile care nu includ marsuri sunt inca permise.

Cateva sute de fascisti ai EDL au sosit in Bradford cu autobuze din Hull, Merseyside, Manchester, Stoke, Southport, Dudley, Wigan si Stockport.

Fortele de interventie ale politiei au creat cateva cordoane pentru a-i separa pe acestia de demonstrantii antirasisti (aprox. 300)

De asemenea, un alt protest organizat de pacifisti impotriva EDL avea loc cateva strazi mai departe.

Totusi, conflictele directe intre cele doua grupari nu au lipsit, facandu-se "schimburi" de pietre, sticle si fumigene.

La un moment dat, un grup de aprox. 30 de fascisti au iesit din zona de conflict si au inceput sa arunce cu bucati de pavaj in politie, dar, mai tarziu au fost "escortati" la autobuze si trimisi inapoi in orasele lor.

Purtatorul de cuvant al Yorkshire Police a declarat ca in total s-au inregistrat 5 arestari pentru deranjarea ordinii publice.

In 2001, Bradford a fost scena pe care s-au inregistrat cele mai violente proteste rasiste, in timpul carora au fost efectuate 190 de arestari.

VIDEO (mare atentie la primul video! :)))









Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu