VOR INCAPEA OARE TOTI POLITICIENII INTR-UN ELICOPTER CARE SA-I IA DIN PARLAMENT? - 09 Iunie 2010, Atena, Grecia

Suntem anarhisti; politica de tip parlamentar nu este tocmai ceea la ce ne gandim noi. Orice parlament, dar mai ales un parlament care sa fie sub controlul complet al FMI ne ridica la un alt nivel doza de dezgust: pe 7 Mai guvernul social-democrat PASOK a promovat o lege prin care parlamentul nu va mai avea puterea sa decida, ci doar sa "discute" toate viitoarele dispozitii cu FMI.

Reglementarile adoptate de FMI au cauzat o enorma reactie in lant in zona spectrumului politic din intreaga tara; unde, cand si cum o sa se termine toata aceasta poveste este dificil de prevazut. Dar, a fi atent la schimbarile care au loc este foarte important...pana acum:

  • Pe 6 Mai, Dora Bakoyannis a fost demisa din partidul neo-conservator Nea Demokratia, in care era un membru proeminent si un viitor posibil lider - viitor posibil prim-ministru chiar. Se asteapta ca Bakoyannis sa incerce sa formeze o noua organizatie politica, probabil alaturi de "pragamaticii" din social-democratul PASOK, sa formeze un partid asemanator Partidului Democrat Liberal din UK (o fuziune "pragmatica" si tehnocrata intre social democratie si conservatorismul pietei libere) - sau asemanator cu noul UNPR din Romania.(!) Dar aceasta este doar o speculatie pentru moment...

  • Peste weekend partidul europenist de stanga Synaspismos a trecut deasemenea printr-o frantura, avand in vedere ca "Aripa Creativa" a sa a demisionat din partid. Aceasta aripa, apropiata social-democratilor din PASOK, este posibil sa se integreze total in PASOK, sau sa formeze un nou pol de putere alaturi de Partidul Verzilor.
Avand 200.000 de oameni care scandau "Arzi, arzi, Parlamentule, arzi!", avand politicieni ridiculizati si hartuiti pe strada, este foarte posibil ca ei sa realizeze intr-un sfarsit ca ei strebuie sa apara ca fiind parte dintr-un soi de "noua solutie" - si nu parte din problema: este foarte posibil sa se schimonoseasca in ceva nou. Si aici este un mare pericol care ne paste: elita politica va incerca din nou sa faca tot posibilul pentru a-si sustine puterea. Cum vom opri asta? Bineintels, prin actiuni intense si prin schimbarea vietii coditiene, incetul cu incetul. Pe strazi...

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu