POLITIA DIN ATENA FACE RAZII - ARESTEAZA 6 PERSOANE - DREPT RASPUNS, ANARHISTII OCUPA POLITEHNICA - STIRI SI ACTUALIZARI - 10 Apr. 2010, Atena, Grecia


Sambata noapte, politia a arestat cel putin sase persoane in urma raziilor efectuate in Atena. Toti cei sase sunt acuzati de participare intr-o "organizatie terorista". Cel putin unii din arestati sunt anarhisti (detaliile despre arestari sunt inca neclare) si oamenii au ocupat, drept raspuns, Politehnica. Declaratia emisa de Politehnica ocupata spune:
"Astazi, Sambata 10/04/10, politia a arestat 6 persoane, sub acuzatia de participare intr-o organizatie terorista. Intr-o perioada de "criza financiara", in timp ce guvernul incearca sa isi acopere mizeria cu pachete de sustinere de la liderii europeni, promoveaza prin mass media asa numita inabusire a "terorismului domestic" ca facand parte din incercarea sa de a limita nelinistea populara generala.

In noaptea de Sambata, 10 Aprilie, am ocupat Politehnica, iar Duminica 11 Aprilie anuntam o adunare deschisa la 8 pm in amfiteatrul Gini, avand ca tema represiunea statului si dorinta terorista promovata de tacticile politiei imune, neo-dictatoriale...

TERORISMUL STATULUI SI MASS MEDIA NU VA FI ACCEPTAT
OCUPAREA POLITEHNICII"

Actualizari cu privire la acest caz:

* Camaradul anarhist Konstantinos T. a fost retinut prima data pe strada ca "suspect de jaf", apoi acuzat pentru detinere de arma, in contextul in care politia a descins in casa parintilor sai si a descoperit o arma veche detinuta de bunicul sau. El se va prezenta in fata curtii Luni, 12 Aprilie - o adunare de solidaritate a fost deja anuntata in fata tribunalului.
* O alta camarada a avut casa perchezitionata de politie timp de 24 de ore inainte de a fi transferata la sediul general al politiei.
*La aceasta ora (16.00 GMT+2) o adunare de solidaritate are loc in fata uneia din casele perchezitionate din Exarcheia, Atena. In zona se afla un numar mare de forte speciale si echipaje "delta" pe motociclete.
ACTUALIZARE, 18.15 GMT+2 Politia a publicat toate numele si fotografiile indivizilor arestati. Toti cei 6 sunt acuzati de participarea in grupul de guerilla urbana “Revolutionary Struggle”.

TOTI CEI 6 INDIVIZI ARESTATI SUNT ANARHISTI
Informatii "scurse" de la politie sugereaza ca asa numitele "unitati Anti-Teroriste" cauta sa aresteze inca zece oameni.

In acest moment (20:15+2) mai mult de 500 de persoane participa la o adunare deschisa in Politehnica ocupata si decid cu privire la actiunile de solidaritate imediata. Mai devreme in aceasta zi au avut loc doua adunari de solidaritate in fata a doua din casele perchezitionate in Exarhia si in Petralona, Atena, in timp ce politia "cauta dovezi", avand loc ciocniri minore cu fortele speciale in fata celor doua locatii...

Astazi, stirea arestarii acestor oameni si a perchezitionarii caselor lor de catre politie, domina o mare parte din media greaca...astazi, Duminica seara, guvernul grec a acceptat sa ia un imprumut de la FMI.

ACTUALIZARE 23:20 GMT+2
In ciuda orei inaintate, mai mult de 300 de persoane s-au adunat strigand sloganuri de solidaritate si impotriva politiei in fata casei unui camarad, in timp ce politia era inauntru perchezitionand-o in cautarea de "dovezi", in cartierul central din Atena, Kypseli.

ACTUALIZARE (13.50 ora locala): La 13:00 ora locala, politistii au aruncat cu gaze lacrimogene si au batut anarhistii care s-au adunat in semn de solidaritate. 2 oameni au fost retinuti pentru presupuse fapte de opunere de rezistenta si insultare a autoritatilor dupa ciocniri, si au fost duse la sectia locala de politie din Kipseli. In acea locatie au fost trimise noi forte speciale pentru a suplimenta fortele deja prezente.

Cei 6 arestati au fost dusi la Evelpidon (Curtea Atenei) la 10:30 am (ora locala) pentru a se prezenta in fata procurorului. Transferul lor a semanat cu un scenariu hollywoodian: strazile din apropiere au fost blocate, 6 jeep-uri ale serviciului de securitate impreuna cu mai multe motociclete si vehicule sub acoperire ale politiei au defilat, in timp ce cameramanii au filmat toata scena.

Aproximativ 150 de oameni s-au adunat in solidaritate in fata cladirii strigand sloganuri. Exista un puternic sentiment anti-media datorat pozitiei nesimtite pe care aceasta a luat-o, publicand imagini, nume si filmand interiorul caselor perchezitionate ieri. Locatia este ticsita de politisti, si au existat ceva tensiuni atunci cand cei 6 au ajuns. Procedura se estimeaza ca va dura pana tarziu in aceasta noapte, iar prezenta noastra acolo in semn de solidaritate este foarte importanta.

ACTUALIZARE 14:40 (ora locala): Conform media, cei 6 arestati sunt acuzati de 4 infractiuni (participarea intr-o organizatie terorista, tentative de omucidere in comun, furnizarea, producerea si posesia de materiale incendiare/bombe in comun, explozii in comun si tentative de provocare a unor explozii) si 4 contraventii (daune distincte cauzate de explozii, posesie si folosire ilegala de arme) in legatura cu organizatia "Revolutionary Struggle", din actiuni ce dateaza tocmai din 2003.

COMUNICAT AL POLITEHNICII OCUPATE

Sambata 10/4 am ocupat universitatea politehnica, fiind condusi de sentimente de furie si solidaritate cu camarazii nostri. Vrem sa aratam ca exista o parte luptatoare a societatii, care va continua sa reziste.

Orice ati face

Intelegem foarte bine jocul murdar al inselarii si al ghidarii maselor care este jucat de nerusinatii din media. Acesti mincinosi si lideri ai manipularii, isi vor folosi cu pricepere armele, dezinformarea, calomnia si distragerea atentiei de la problemele adevarate: falimentul economic si social, pentru a mentine lumea intr-o stare de adormire si inactivitate. Orwell nu si-a putut imagina nici macar in cele mai salbatice vise, modul in care cuvintele sale vor fi probate in dictatura moderna a televiziunii. Raspundem:

LUPTELE SOCIALE NU SUNT CRIMINALIZATE, NU SUNT REPRIMATE

STATUL AR TREBUI SA-SI ASUME RESPONSABILITATEA, PRECUM FACEM SI NOI

Incepand de azi si in fiecare zi, incepe un atac furios de contra-informatii, chiar la ocuparea Politehnicii dar si in fiecare colt din Atena. Refuzam sa ne plecam capetele si sa acceptam setea de teroare a mass-mediei. "Terorismul intern" este amagirea care orbeste privitorul obisnuit la tv si care il prinde intr-o nefolositoare vanatoare de vrajitoare.

Sunt multi vrajitori si vrajitoare care merg cu glugi in padurea orasului.

Ilegalitatea burghezilor nu va fi acceptata.

Contra-informatiile noastre vor ajunge de-acum incolo chiar si la urechile celui mai indepartat cetatean.

Nu vom inceta sa informam si sa ne opunem fara mila acuzatiilor aduse camarazilor nostri.

NICI UN OSTATIC IN MAINILE STATULUI

GATA CU MINCIUNILE - SUNT LUPTATORI, NU TERORISTI

LUNI 12 Aprilie - 70 de oameni retinuti in Atena

In jur de ora 22.00, ora locala, aproximativ 70 de oameni au fost ridicati din Parcul Auto-organizat Navarinou din Exarhia fara nici un motiv evident. Sute de oameni au navalit in micul parc - care a fost creat in martie 2009 - lovind brutal si ranind zeci de oameni. Dupa acest eveniment si in timp ce oamenii era retinuti in sediul central al politiei, mai mult de 150 de oameni au marsaluit din Exarhia spre sediul central al politiei. Unii dintre retinuti au fost deja eliberati dar majoritatea raman ostatici.

ACTUALIZARE: Toti cei retinuti au fost eliberati, in jur de ora 1:30 in dimineata zilei de Marti, 13.04

Declaratia lui Nikos Maziotis, unul dintre cei 6 anarhisti arestati Sambata, poate fi citita aici.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu