CINE L-A UCIS PE COPILUL AFGHAN IN VARSTA DE 15 ANI, HAMIDULLAH NAJAFI ? - 30 Mar. 2010, Atena, Grecia

La doua zile dupa explozia mortala din Patisia, Atena, misterul creat in jurul atacului inca persista. Politia si Media au acuzat imediat gruparea de guerilla urbana Conspiratia Celulelor de Foc, chiar daca acestia au emis un comunicat destul de credibil prin care negau orice implicare in acest eveniment. Este important de amintit ca in cazurile in care gruparile de guerilla urbana au cauzat decesul unor persoane inocente acestea si-au recunoscut vina imediat (asa cum s-a intamplat si in cazul tanarului de 20 de ani Thanos Aksarlian, un trecator inocent ucis de o grupare pe 17 Noiembrie 1992).

Asadar, cine a amplasat respectiva bomba fara avertisment, cine l-a ucis peHamidullah Najafi in varsta de 15 ani, si (asa cum se stie la acest moment dat) cine a cauzat orbirea permanenta a surorii sale in varsta de doar 11 ani?

Exista doua scenarii de baza cu privire la acest atac. Primul, promovat de gabori si de media, arata ca a fost implicata ori Conspiratia Celulelor de Foc ori un alt grup de extrema stanga, a carui operatiune nu a decurs conform planului si care nu doreste sa-si asume responsabilitatea.

Al doilea scenariu, care apare incet incet si in Media, este acela ca in spatele atacului se afla gruparile de extrema dreapta: ce s-a intamplat in Patisia poate fi raspunsul dat atacului cu bomba asupra sediului gruparii neo-naziste Golden Dawn zilele trecute. Patisia ar putea fi o Piazza Fontana greaca.

Pana acum, nu avem informatii destul de solide in legatura cu acest eveniment. Cu toate acestea, al doilea scenariu este intarit de faptul ca, asa cum a confirmat si Politia, exista cateva similaritati intre atacul din Patisia si cateva atacuri impotriva unor spatii anarhiste din Thessaloniki - in toate cele 3 cazuri materialul explozibil se afla in aceleasi tipuri de tuburi metalice. Diferenta - afirma Politia - consta in faptul ca in Thessaloniki bombele aveau un dispozitiv de detonare, nu un ceas, cum a fost in cazul din Atena. Niciun atac din Thessaloniki nu a fost insotit de comunicate si este aproape evident ca in spatele respectivelor explozii au stat gruparile para-statale de extrema dreapta.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu