MARS DE PROTEST IMPOTRIVA BRUTALITATII POLITIEI SI FATA DE SITUATIA ECONOMICO-SOCIALA DEZASTRUOASA - ? Mai/Iunie 2010, Iasi, Romania

Un grup de anarhisti autonomi din Iasi -CELULA DE PIRATERIE ARTISTICA - doreste sa organizeze un mars de protest impotriva brutalitatii politiei, atat pentru a semnala ascensiunea statului politienesc din Romania cat si in semn de solidaritate fata de camarazii ucisi de Politie in Grecia, Rusia si Columbia, fata de nedreptatile sustinute si promovate de Politia din toata lumea, dar in special fata de modul in care agentul de politie te trateaza atunci cand ai o problema, depui o plangere, sau primesti o amenda!

Inainte de a incepe organizarea acestui eveniment si de a inainta cererile de autorizatie dorim sa ne convingem ca un numar mare de oameni ne vor sustine prin participarea activa la acest protest. Stim foarte bine cat de mult se plange lumea de modul in care "actioneaza" Politia! Stim foarte bine cate amenzi se dau pe nedrept, sau mai grav, cati oameni intra in puscarie pe nedrept si ce conditii mizere si inumane sunt acolo!

"La pachet" cu acest protest dorim sa demonstram fata de situatia de cacat in care ne aflam. Anarhistii (cel putin cei din Romania) au fost acuzati de multe ori ca nu propun nicio solutie viabila atunci cand critica societatea, ca vorbesc mult dar nu fac nimic. Putem oferi cateva exemple de astfel de "cereri", fara a ne teme ca am putea fi etichetati reformisti, intrucat nu e vorba de reforma Statului, ci de incercarea de a ne autoeduca sa actionam liber, fara nevoia Statului:

- retragerea tuturor trupelor din Afghanistan si Irak

- incetarea subventionarii Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) , Uniunii Scriitorilor, Academiei Oamenilor de Stiinta din Romania, din bugetul de stat

- achitarea tuturor pensiilor, salariilor si primelor restante muncitorilor din sectorul public (cu exceptia Politiei si Bisericii)

- reducerea numarului de ore de munca la 6 ore pe zi

- anularea Procesului Bologna din invatamantul superior

- relaxarea controlului vamal si fluentizarea circulatiei persoanelor [nimeni nu este ilegal!]

- solutionarea problemei locurilor de munca pentru absolventii de facultate si semnalarea faptului ca exista un numar alarmant de "absolventi" cu "10 pe linie" care sunt absolut incompetenti (vezi Moni, pitipoancele, copiii de bani gata, etc.)

- reducerea cu cel putin 50% a efectivului de jandarmi, politisti si agenti secreti si eliminarea tuturor privilegiilor, astfel incat un politist sa fie aparat de aceleasi legi ca un cetatean de rand

- desfiintarea serviciului Politiei Comunitare

- realizarea cadrului necesar pentru existenta unei posibilitati concrete prin care sa fie solutionate toate plangerile aduse impotriva Politiei si incurajarea tuturor cetatenilor sa inceteze servilismul fata de Politie

- semnalarea faptului ca imprumuturile de la FMI sau UE nu anuleaza problemele, ci doar le amana; la fel si creditele bancare in cazul indivizilor

* Detalii despre toate aceste cereri vor fi date in momentul in care un grup destul de consistent de persoane care sa adere la aceste idei, si nu neaparat si la ideile anarhiste, se va aduna pentru a putea sa ne organizam.

GUVERNUL NU EXISTA DECAT PENTRU A TE JEFUI IN MOD LEGAL!
POLITIA E MILITIE!
CAPITALISMUL E O CASA DE CAMATARI, POLITISTII SUNT RECUPERATORII, IAR TU ESTI DATORNICUL!







Intre timp, aceste "fenomene" ne guverneaza vietile:









4 comentarii:

  1. intr-o prima faza va recomand o *mica* improspatare a definitiilor : anarhism, anarhism autonom, federatie, viabil ... ce are bakunin cu anarhismul autonom? ce are nietzsche cu federatiile? aceste *cereri* chiar sunt viabile?

    ABSURD ca "* Detalii despre toate aceste cereri vor fi date in momentul in care un grup destul de consistent de persoane care sa adere la aceste idei, si nu neaparat si la ideile anarhiste, se va aduna pentru a putea sa ne organizam." ... si pana atunci nimic?

    RăspundețiȘtergere
  2. 1. NU DA SFATURI DACA NU TI SE CER!
    2. Site-ul apartine Federatiei Anarhiste, asta nu inseamna ca Federatia Anarhista nu poate colabora cu anarhistii autonomi.
    3. Nietzsche nu are absolut nimic in comun cu federatiile, dimpotriva a criticat si el anarhistii; insa retine, a criticat anarhistii, nu anarhismul! Si a inspirat destul de mult miscarile anarhiste din Franta, el este un filosof libertarian si din aceasta perspectiva are multe puncte comune cu anarhismul! Dezbaterea despre Nietzsche este insa o alta discutie care nu isi are rostul aici si acum!
    4. Nu stim daca aceste cereri sunt viabile dar stim ca ce fac guvernantii acum cu siguranta nu este viabil. Imagineaza-ti cata economie se face din retragerea trupelor (apropo, nu ne ataca nimeni); din incetarea subventionarii Bisericilor (care nu au mantuit pe nimeni pana in prezent), din desfiintarea Politiei Comunitare (care nu face absolut nimic), din reducerea nr. de ore de munca (tocmai a murit o persoana in timp ce muncea), etc. etc.
    5. Pai daca deocamdata sunt doar cei din CELULA DE PIRATERIE ARTISTICA, cui sa dea detalii? Cu siguranta acestea nu vor lipsi, nu-ti fa griji!

    RăspundețiȘtergere
  3. Ceva bun de pe http://www.curaj.net/?p=33843 " Cimaron spune:
    martie 16, 2010 la 13:57

    Dupa cum se vede ti s-a pus pata pe creier.Cred ca nu mai ai iarba de fumat si ai luato razna.Fara biserica si organele de forta ,intreaga societate ar intra in deriva.Ne-am intoarce la haosul care exiista pe pamint,inainte de nasterea fiulului lui dumnezeu “Is.HRISTOS”. Absolut fabulos!

    RăspundețiȘtergere
  4. "- incetarea subventionarii Bisericii Ortodoxe Romane (BOR) "

    Pe cat de repede posibil. Unii preoti isi cumpara masini de zeci de mii de euro sau altii cer sume mari pentru anumite slujbe (cununii, botezuri si ce mai sunt). Si un alt lucru rau e ca in unele locuri la tara oamenii ar vrea sa fie mai multe ore de religie in detrimentul orelor de lb romana/matematica. (ca doar copii lor trebuie sa stii sa citeasca si sa scrie, atat). In general, tarile Europei de Est sunt mai subjugate religiei decat cele din Europa de Vest. Nu am nimic cu religia, dar ea ar trebui vazuta ca o optiune, dar e tot mai prezenta pentru ca e o afacere tot mai profitabila.

    RăspundețiȘtergere