FIINTA NOASTRA A LUAT FOC - COMUNICAT DUPA INCENDIEREA UNUI LANT DE MAGAZINE DE IMBRACAMINTE - 31 dec. 2009, Thessaloniki, Grecia

Fiinta noastra a luat foc. Ne-am stabilit singuri in spatele gratiilor, uneori doar pentru binele nostru.

Fiinta noastra a luat foc. In fata vitrinelor stralucitoare, printre oameni care nu cer nimic. La locurile de munca, acel "vreau" consumerist, in cursul sufocant al economiei. Reprezentarea, lipsa de activitate, putreziciunea care devoreaza si ultimele celule ale corpului social. In salile de clasa, prin ordinile profesorilor, visul integrarii capitaliste. In serile plictisitoare in fata cutiilor vorbitoare, in serile de "socializare", in distribuirea unor oarecare tipuri de "life style" tuturor pentru a deveni acceptat. In norme si custi, printre legi, gabori si informatori. In frica si slabiciune, in resemnare, in angajamente auto-destructive cu orice poate diminua durerea nascuta printr-o viata lipsita de insemnatate.

Fiinta noastra a luat foc. Si nu cerem nimic de la aceasta lume si nici nimanui care este inebunit dupa ea. Insistam, sangeram, riscam pentru noi insine si pentru distrugerea acestei lumi si ne intrebam daca mai sunt si altii pregatiti sa ni se alature in noptile de lupta.

Fiinta noastra a luat foc. Deciziile sunt grabite, negarile sunt ridicate. Inca o gura de aer... pana la urmatoarea, fara sfarsit, acum si intotdeauna.

Fiinta noastra a luat foc. Pentru luptatorii intemnitati, cei care au actionat in timpuri moarte. Cei care nu regreta si care nu au regretat niciodata. Cei care si-au platit pretul pentru optiunile lor fara a-si cobori vreodata privirile. Cei care au indraznit si care vor indrazni din nou, cei care niciodata nu au invatat sa ingenuncheze.

Fiinta noastra a luat foc. Pentru Polis (Georgiadis) si pentru Ilias (Nikolaou), ale caror contururi ne lipsesc. Pentru Polis si Ilias, care impartasesc cu noi in spatele zidurilor aceeasi nebunie pe care o avem si noi, aceeasi intortochiere a corpului care ne ingaduie sa respiram liber. Chiar daca aceste cuvinte nu pot inlatura agonia si mania lor, precum ar face-o prezenta lor fizica alaturi de noi.

Fiinta noastra a luat foc. Si inca mai avem multe de intampinat. Asta va produce noi atacuri si noi raspunsuri.

Fiinta noastra a luat foc si noi pur si simplu o aerisim, in acest caz prin a incendia complet magazinul de lux Prince Oliver din centrul orasului Thessaloniki.

Nu ne vom opri si din aceasta privinta inamicul nostru deja a pierdut. Razboi fara a lua o gura de aer.

Fie ca asurzitorul asalt asupra stelelor sa devina zgomotul de moarte al acestei societati.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu