THE GREAT CLIMATE SWOOP - 17-18 OCTOMBRIE 2009, NOTTINGHAM, MAREA BRITANIE

Daca ardem toti carbunii din pamant suntem paine prajita. Nu unt, nici gem, paine prajita!

Asa ca, a opri arderea carbunilor in lumea aflata intr-un rapid proces de incalzire globala reprezinta un start bun. Din aceste, motive, pe 17 si 18 octombrie aproximativ 1000 de activisti au luat cu asalt Ratcliffe-on-Soar (coal power station). 52 de activisti au fost arestati, iar mai multi dintre ei au fost muscati de cainii de politie sau batuti de politisti. Anti Terror Laws au fost folosite pentru a impiedica protestul activistilor. De asemenea, politia i-a amenintat si retinut pe acestia cu cateva zile inainte ca actiunea sa inceapa.

Suprimarea acestor actiuni a ajuns pana in punctul in care, pe 13 aprilie 2009, 114 activisti au fost arestati (si eliberati ulterior pe cautiune) sub acuzatia de "suspiciune de conspiratie in vederea comiterii de fapte infractionale si de distrugere agravata a proprietatii private".

Cu toate acestea, activistii spun ca protestul a fost un succes, reusind sa ramana 24 de ore langa Ratcliffe-on-Soar si sa-i darame cateva garduri. Un alt succes major este acela ca reprezentantii companiei au anuntat amanarea constructiei unui obiectiv asemanator, cel putin pana in 2012.















Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu