ANARHISTII OCUPA PRIMARIA DIN NIKEA - GRECIA, 18 OCTOMBRIE 2009


Mohamed Karman Atif, un imigrant pakistanez, a fost ucis in bataie de catre politisti, care nu au uitat sa faca abuz nici de aparatul cu electro-socuri.

Ca raspuns, anarhistii din suburbiile Atenei au organizat o demonstratie anti-tortura, indreptandu-se catre sectia de politie unde a fost comisa crima. Au fost intampinati de "fortele de ordine" (riot cops), fapt ce a condus la confruntari directe, in urma carora, mai multi politisti au fost raniti cu pietre, iar cativa anarhisti au fost arestati.

Desi intentia lor de a asalta sectia de politie a esuat, acestia au ocupat Primaria din Nikea ( o suburbie a Atenei). Primarul din respectiva suburbie, membru al Pardiului Comunist (KKE) a vizitat cladirea ocupata si a ordonat mai apoi "fortelor de ordine" sa nu procedeze la evacuarea celor 300 de anarhisti din cladire, si nici sa aresteze pe cei care parasesc respectiva actiune.


Comunicatul anarhistilor din Primaria Ocupata a suburbiei Nikea:

"400 de protestatari s-au adunat astazi pe strazile suburbiei Nikea, intr-un mars de furie, impotriva recentei asasinari a imigrantului pakistanez, in varsta de 25 de ani, Mohamed Karman Atif, prin tortura in sectia de politie din Nikea. Marsul este organizat de colectivele anarhiste si de un grup format spontan in respectiva zona. Am traversat principalele strazi, de la casa celui ucis pana la sectia de politie. Puternicele unitati de politie (MAT) si fortele motorizate ale politiei (Z-team) care "au acompaniat" demonstratia, au dovedit validitatea pozitiei oficiale a Ministrului socialist a Ordinii Publice (Ministerul Pentru Protectia Cetatenilor): ascunderea si protejarea criminalilor si tortionarilor, si ocuparea cartierelor de catre politie. Tot ce s-a intamplat va continua sa se intample in mod firesc: bataie, tortura, umilire, in toate sectiile de politie din tara.

Pe perioada desfasurarii marsului a plouat foarte tare, dar langa sectia de politie din Nikea nu a plouat doar cu picaturi de apa: brigazile politienesti au primit o ploaie de pietre. Continuitatea marsului si retragerea din respectiva zona a fost blocata, din spate si din lateral, de forte suplimentare de politie.
Cu toate acestea, rezistenta noastra a fost consolidata de grupuri restranse de localnici care atacau, atat verbal, cat si fizic, "armata" politiei.
In curand, un nor de gaze lacrimogene a avut ca efect o serie de arestari si dispersarea blocului de protestatari.

Data fiind situatia aceasta, un numar de anarhisti a pornit inspre Primaria suburbiei Nikea pentru a ocupa, cerand in schimb eliberarea tuturor camarazilor arestati. In schimb, o parte dintre acestia au fost prinsi si arestati inca de la inceput de fortele motorizate ale politiei.

Aceasta este dovada noii dogme statale - democratie si putere - anuntata de noul Ministru al Ordinii Publice, Michalis Chrisochoidis, impotriva lumii insurectionare si a tuturor potentialelor rezistente. Se intampla la fel ca la demonstratia muncitorilor si somerilor din portul Perama, de acum 2 zile, impotriva Ministerului Muncii. Se intampla ca in cazul Exarhiei - cartierul ocupat de politie. Se intampla la fel ca la pedepsirea ocuparii liceelor. La fel va fi si pentru muncitorii din portul Piraeus, si pentru cei 1400 de muncitori din portul Skaramangas amenintati de somaj.
Barbaria politiei este doar o parte din barbaria de stat: opresiune, exploatare, subjugare, moarte. Noul rol al managementului politic este sa administreze dimensiunea sociala a acestei crize: expansiunea dezobedientei civile si conflictul fata de cererile puterilor economice si politice. Nu mai este loc pentru iluzii. Nici o schimbare nu va veni din partea nici unui nou guvern. Asa s-a intamplat intotdeauna. Terorismul de stat continua, si, odata cu el, continua lupta pentru eliberarea individuala si sociala, pentru o lume libera, fara autoritate.

Eliberarea imediata a protestatarilor arestati!
Inlaturarea tuturor acuzatiilor aduse impotriva lor!
Retragerea imediata a tuturor fortelor de politie din cartierele suburbiei Nikea, si din proximitatea Primariei!

Adunarea Primariei Ocupate din Nikea

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu